Forum Diabetes


LCHF-kost vid diabetes

Hejsan! Jag undrar om det är någon som vet varför man rekommenderar LCHF-kost till typ 2-diabetiker och inte till typ 1-diabetiker. Typ 1 har väl också behova av att inte äta så mycket kolhydrater. Har själv typ 1 sen 35 år tillbaka och har provat LCHF-kost i ca 1 v och har minskat mycket på kolhydrater och ökat på fettmängden och har fått ett mycket jämnare blodsocker. Sen är det ju det här med kolesterol. Kan inte typ 2:are också få höga kolesterolvärden och är det bara av fet mat man får höga kolesterolvärden för isåfall varför är det så många som lider av detta om man äter en allmän kost? Hälsningar Janeth

Hej! Jag har läst boken "Fettskrämd" av Lars-Erik Litsfeldt som har lyckats äta sej ur sin typ 2-diabetes. Det är en rolig och informativ bok där han på ett mycket bra sätt bl a förklarar det här med fetter och kolesterol. Hälsningar Yvonne


Det är en väldigt spännande debatt just nu om det här med kolesterol. Studier visar att strokepatienter har lägre kolesterol än andra och att äldre med högt kolesterol lever längre än de med lågt. På www.kostdoktorn.se kan man läsa att LCHF-kost ger ett förhöjt HDL kolesterol (goda) samt fler stora fluffiga LDL-partiklar och mindre täta LDL, vilket ska vara bra. Detta är det nya sättet att mäta kolesterol på och kallas apolipoproteinkvot (har jag för mig). Visst är det väl många typ-1 som äter LCHF? Läs mer på denna sida: http://www.kostdoktorn.se/diabetes

Annons
Annons
Annons