Forum Diabetes


HUR går jag UPP i vikt?

behöver tips på hur jag ska gå upp i vikt. jag har varit hos dietist men inte gått upp i vikt trots extra smör, inga lightprodukter, extra olja i maten vill inte kasta i mig socker eftersom jag blir så dålig av det (ämnesomsättningen är normal och näringsvärde bra)

Från 1800 till 1950 var de enda råden som fungerade för viktnedgång att undvika mjöl och stärkelserik mat (bröd, gröt, potatis osv), socker, öl osv. Kött och fett var det man skulle äta om man skulle bli smal. Detta fungerade utan problem tills man felaktigt beskyllde fett som orsak till hjärtsjukdom. Dietister jobbar efter det "nya", dvs dom tror att man blir fet av smör och vanliga produkter. Det är inte smör som ger fettlagring utan det är hormonet insulin. Lösning är att äta mer av det som höjer insulinet, dvs allt man tidigare skulle undvika. Lightprodukter innehåller oftast mer kolhydrater vilket ger mer fettlagring. Kolhydrater ger insulin som ger fettlagring = Kolhydrater > Fett. Dock så skulle jag själv föreslå att du äter som vi ätit under 99,5 % av våran tid här på jorden, dvs som jägare och samlare. Det är den maten vi är anpassade till och det gör att den borde ge normalvikt. Den gör oss definitivt både piggare och friskare. Ät kött, grönsaker, smör, nötter, fröer för hälsan För att gå upp i vikt kan du kanske dricka mjölk (gjord för tillväxt) och äta lagomt med bröd. Mvh Wille


Såg inte att detta var under Diabetes.. Dietisterna verkar inte förstå att det krävs insulin för att lagra fett. Själv har jag gått ner över 20 kilo på smör och helfeta produkter. Du måste kolla med dietisten/diabetessköterskan eller vem det nu är som har hand om insulinmängden. Kan det inte vara den som är för låg?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons