Forum Diabetes


Forumtråd: Diabetes 2? - känner någon igen sig?

Kroppsinfo: 180 cmVikt: 82kgBMI: Ca 25.Ålder 30-35.Bor utomlands - så kontakt med vården tas när det verkligen gäller. Därför frågar jag här.Jag var dock och träffade läkare för ca två månader sedan och klagade på trötthet och konstant "sjukdomskänsla", svaghetskänsla, förkylning, halsont osv. Det går som aldrig över. De tog blodprover och sa att jag hade höga blodfetter (inte akuta - men uppmärksammade mig om det). Dock ingen infektion eller liknande. De glömde ta prov på blocksockret (jag kom på det när jag hade lämnat läkaren). Jag tog tag i kosten efter det men ingenting ändrades. Jag tränar och rör mig aktivt då jag spelat innebandy/fotboll/hockey hela mitt liv. Spelar innebandy än, går på gymmet och "lattjar" fotboll på låg nivå. Nu har jag svårt att orka dock. Jag har dessutom svårare och svårare att röra mig pga smärtor i rygg + axlar. Skuldrorna är som gjorda av stål. Jag har fått mycket kraftiga eksem i huvudet/hårbottnen samt att vissa fingrar är konstant spruckna och då och då i armveck. Jag skadade mitt finger på jobbet i Maj (sorterade papper så huden flagnade). Jag har fortfarande flagnor runt det området som inte läker ihop. Dricker ca 3 L vatten en stillasittande dag. Går på toaletten det dubbla antalet gånger (ca 6 gånger för urinering). Kan ändå vakna mitt i natten och känna mig uttorkad. Har dessutom sökt vård, normal som akut, tidigare i Sverige(till och från de senaste 2-3 åren) för kraftig yrsel, kräkningar och migränliknande anfall. Då har ingenting hittats. De var kanske 2 år sedan sist dock jag faktiskt gick till läkare när det hände. Tröttnade på att inte få något svar. Nu kräks jag inte längre. Nu när det kommer så är det "bara" yrsel och migränkänsla enbart. Har diabetes i släkten.
Visar ett blodsockerprov normalt, vad fan gör jag då? Känns som att jag nästan vill att det ska vara diabetes. Så jag iaf får ett svar på varför det känns så här. 
Någon med diabetes 2 som känner igen sig? Läget med läkare här är komplicerat som utlänning så jag vill ha lite mer kött på benen vad gäller misstankar.

Har du testat ketogen kost eller lågkolydratkost? Denna kosthållning håller ditt blodsocker på en jämn nivå hela dagarna och oftast blir typ 2-diabetiker i stort sett symptomfria inom loppet av några dagar eller veckor. Läs mer på kostdoktorn.se

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons