Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Insulinpump med glukosmätare sänkte blodsockret

Annons

En insulinpump som är utrustad med en glukosmätare förbättrar blodsockerkontrollen för diabetiker. Det visar en studie, som nyligen presenterades på diabetesföreningens årsmöte i New Orleans, där den nya insulinpumpen har jämförts med en vanlig pumpbehandling, där patienten själv har koll på sitt sockervärde. Totalt medverkade 132 patienter, såväl vuxna som barn, som samtliga hade ett HbA1c, långtidsblodsocker, på minst 8 procent.

Deltagarna lottades in i två grupper där den ena gruppen fick en insulinpump utrustad med kontinuerlig glukosmätning, och den andra gruppen fick en vanlig insulinpump utan mätare för blodsockervärdet. När sex månaders uppföljning&nbsphade gått&nbspkunde forskarna se att&nbspde diabetiker som använt pumpen med glukosmätning mer än 70 procent av tiden sänkt sitt långtidsblodsocker med 0,96 procent. Den andra gruppen&nbsppatienter sänkte också sitt HbA1c, men inte lika mycket som den första gruppen. De som hade fått en vanlig insulinpump utan särskilt glukosmätare hade sänkt långtidsblodsockret med i snitt 0,55 procent.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.