Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Bra med lite socker i blodet

Annons

Det kan vara bra med en hyfsad sockernivå i blodet för att göra vettiga bedömningar. Enligt ett experiment som gjorts av valet mellan det logiskt kloka beslutet att få en större summa pengar inom en viss framtid, jämfört med att ta emot en liten summa på en gång tenderade personer med mycket låg blodsockerhalt att välja en mindre summa pengar.

De försökspersoner som däremot hade druckit en vanlig läsk innan insåg att det var väl värt att ha tålamod och därmed få den större summan pengar. Forskarna bakom studien menar dock att det panikartade valet hos de med lågt blodsocker kan ha berott på att de fick läsk med sötningsmedlet aspartam. De menar att det kan ha triggat igång en felaktig framtidspanik som kanske utlösts av sockerhunger, vilket ledde till valet av belöning så fort som möjligt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons