Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Diabetes typ 2

Delta i digital grupputbildning om typ 2-diabetes

Lever du med typ 2-diabetes och vill hitta balans mellan att hantera sjukdomen och samtidigt bibehålla en god livskvalitet? I den här digitala grupputbildningen får du verktyg till en hållbar livstil samt möjlighet att träffa andra i liknande situation. Hitta ett sammanhang och lär dig hantera den stress och oro som kan komma med en kronisk sjukdom.


Publicerad den: 2022-08-11
Författare: Redaktionen, Netdoktor.se

Personer med typ 2-diabetes fattar dagligen många viktiga beslut gällande hanteringen av sin sjukdom. Därför har patientutbildning om egenvård en central roll i vården av diabetes. Enligt de nationella riktlinjerna för diabetes bör hälso- och sjukvården erbjuda patientutbildning och/eller grupputbildning  till diabetespatienter i syfte att ge viktiga verktyg och kunskap om sjukdomen och dess komplikationer. Idag blir dock inte alla diabetespatienter erbjudna sådana utbildningar.

Gå kurs och ta del av användbar kunskap och viktiga verktyg

Genom att gå en digital grupputbildning från Talking Wellness får du ta del av användbar kunskap och värdefulla verktyg som kan hjälpa dig hantera och leva med typ 2-diabetes utan att minska på livskvaliteten. Kurserna består både av teori och praktiska övningar. Alla deltagare får även en summering av kursens olika ämnen skickad till sig efter varje kurstillfälle.

Om kursen:

När?

6 tisdagar, klockan 17.30 - 19.30, med start 18 oktober.

Hur?

Digitalt via Zoom

Vem kan gå kursen?

Personer med typ-2 diabetes

Pris? 

Erbjudande: 495 kr för 6 kurstillfällen (ord.pris 1995 kr) 

Max antal deltagare:

15 deltagare. 

Läs mer och boka kursen här »

Ämnen som tas upp under kursen:

 • Vardagens utmaningar och resurser 

 • Att hantera stress & oro 

 • Värderingar 

 • Motivation 

 • Sorg

 • Utvärdering / summering 

Om kursledaren Liselott Adsjö 

 • utbildad KBT-terapeut 

 • utbildad par- och familjeterapeut och coach

 • har gedigen klinisk erfarenhet av att möta individer för terapeutiska samtal (KBT)

 • Förälder till ett barn med typ-1 diabetes.  

 • Startade och driver Talking Wellness sedan 2008. 

LisseStol kopiera

Vad innebär det att utbildningen är digital och via Zoom?

En digital grupputbildning är en smidig kursform där du kan delta och träffa andra i med typ 2-diabetes oavsett var du bor. Det enda du behöver är internetuppkoppling samt en dator, läsplatta eller smartphone.

Innan det inledande kurstillfället blir du kallad genom ett e-post med länk till Zoom. Zoom är ett digitalt mötesrum där flera personer kan mötas samtidigt, ställa frågor och föra diskussioner. Du kommer få all guidning du behöver för att kunna delta i kursen. 

Grupputbildningen om typ 2-diabetes är ett samarbete mellan Talking Wellness och Netdoktor. 

 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons