Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Diabetes typ 1

Ny ledtråd om barndiabetes

Annons

En mindre studie vid Lunds universitet visar att låga halter i blodet av en grupp fett, fosfolipider, ökar risken för barn att tidigt insjukna i diabetes typ 1.

– Det viktigaste resultatet är att de barn som insjuknade före fem års ålder fötts med brist på fosfolipider. Det är intressant eftersom vi vet att immunsystemet är beroende av fosfolipider, säger Åke Lernmark, professor i experimentell diabetesforskning i ett pressmeddelande.

Fosfolipider finns i till exempel sojabönor och äggula, men än vill forskarna inte rekommendera kosttillskott under graviditeten då studien är liten och måste kompletteras.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons