Tack, din e-post har sparats!
Tack, din e-post har sparats!

 

psoriasis aktiv patient 

Kostnadsfri tjänst för dig med psoriasis och/eller psoriasisartrit

Många som lever med psoriasis och/eller psoriasisartrit är underbehandlade och får sämre livskvalitet. I Aktiv patient kan du öka din kunskap om vilken vård du har rätt till.

Få tillgång till tjänsten gratis här » 

Aktiv patient är en ny, digital tjänst från Netdoktor. Här kan du:

 Få reda på dina patienträttigheter och behandlingsmöjligheter som patient med psoriasis och/eller psoriasisartrit.

 Genom olika patientutbildningar, t ex Djupdykning psoriasis och ABC om psoriasisartrit, öka din kunskap om psoriasis och psoriasisartrit och hur du kan hantera sjukdomarna för att må så bra som möjligt.

 Få tillgång till ett tryggt och säkert diskussionsforum där du bland annat kan ta del av andras erfarenheter, få tips och hitta stöd i gemenskapen kring psoriasis-/psoriasisartrit-diagnosen.

 Ställa frågor om psoriasis och psoriasisartrit till specialister. 

 Få möjlighet att delta i enkätundersökningar och i "Diagnospool psoriasis" och genom det bidra till ökad kunskap om psoriasis och psoriasisartrit, vilket kan hjälpa både dig och andra.

 Få tillgång till skattningsverktyg som kan fungera som vägledning för om du behöver en effektivare behandling än den du har idag.

 Få tillgång till screeningverktyg som kan fungera som vägledning för om du bör utredas för psoriasisartrit av reumatolog.

Få tillgång till tjänsten gratis här » 


Här kan du kika in i Aktiv patient »
aktiv patient preview psoriasis diabetes multipel skleros 725

 

Aktiv patient är en plats där människor med kroniska sjukdomar har möjlighet att lära sig mer om sin sjukdom och träffa andra i samma situation.

I Aktiv patient kan du delta i kliniska studier eller diagnospooler och bidra med just ditt perspektiv till den samlade kunskapen om din eller dina diagnoser. Du kan ta del av patientutbildningar och öka din kunskap om din sjukdom och hur du kan må så bra som möjligt. Du kan även få information om vilka behandlingar som finns tillgängliga och vilka rättigheter du har som patient. 

I våra expertchattar kan du ställa frågor anonymt till specialister och i ett forum som har fokus på din diagnos kan du möta andra patienter. Våra forum har två moderatorer – en medicinjournalist och en sjuksköterska – som svarar på frågor och ser till att alla känner sig hemma.

För att ta del av allt innehåll, få tillgång till våra specialister, all utbildning och alla diskussioner med andra i liknande situation som din, måste du gå med.

Du skapar enkelt ett konto genom att logga in med BankID. Vi använder BankID för att du och din information ska vara trygg och skyddad. Skapa ett konto här.

Vill du läsa mer, läs under "Vad är Aktiv patient?" här ovan.

Våra forum på Aktiv patient är indelade efter respektive diagnos. Här träffar du andra i samma situation som du och kanske är det här du får ett lyckosamt tips om något som du aldrig själv aldrig hade tänkt på. Eller så är det kanske du som delar en erfarenhet som hjälper en medpatient i hens vårdresa eller kan ge tröst och uppmuntran efter ett jobbigt vårdmöte.

Våra medicinutbildade moderatorer svarar på frågor och ser till att alla känner sig välkomna i gemenskapen.

För att kunna skriva och läsa i våra forum krävs inloggning med BankID. Kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se om du har några frågor om hur du loggar in på våra forum.

Vem ligger bakom Aktiv patient?

Aktiv patient är en del av Netdoktor, Sveriges ledande hälsoportal sedan 1998. Netdoktor förser varje vecka en en kvarts miljon patienter och anhöriga med hälsoupplysning. Det redaktionella innehållet på Netdoktor omfattar allt från medicinsk information till patienträttigheter och produceras i samarbete med över 200 svenska läkare, specialister och andra medicinska experter. Läs mer om Netdoktor här.

Hur hanteras min data i Aktiv patient?

Dina personuppgifter är skyddade enligt GDPR, och endast administratörer under sträng sekretess i Aktiv patient har åtkomst till dem. Ingen annan användare kan se dina personuppgifter inklusive uppgifter om din hälsa. Som användare äger du dina hälsodata och kan genom samtycke avgöra hur dina data får behandlas. Du kan när som helst du önskar få dem raderade. 

Vi behandlar den hälsodata som du delar med dig av på två sätt:

  • Dels för att ge dig personligt anpassad information via e-post om till exempel nyheter, diagnospooler, forskningsprojekt, patientutbildningar, diskussionsforum och andra aktiviteter. Du kan också välja att få personligt anpassade erbjudanden via e-post om produkter och tjänster.

  • Dels för statistiska sammanställningar. Det innebär att dina data endast ligger till grund för statistik och inte går att spåra till dig som individ. 

I inloggat läge kan du ändra hur dina data får användas. För att få datan raderad eller skickad till dig i läsbart format (ett registerutdrag) kontaktar du aktivpatient@netdoktor.se.

Om du vill veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter och hälsodata kan du läsa vår personuppgiftspolicy. Vid frågor är du välkommen att när som helst kontakta oss på gdpr@netdoktor.se eller vårt dataskyddsombud på dataskyddsombud@bonniernews.se.

Varför använder ni BankID?

Vi använder BankID för:

  • Vi värnar om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Identifiering med BankID vid inloggning innebär att ingen annan kommer kunna logga in i ditt namn. BankID innebär även att du kan känna dig trygg i att inga andra på forumet kan agera anonymt och sprida falsk information.

  • BankID är den i särklass vanligaste e-legitimationen i Sverige med över 8 miljoner användare 2019. BankID används i tjänster hos de flesta myndigheter, regioner, banker och ett antal övriga tjänster i samhället.

Vad är en klinisk studie?

En klinisk studie (även kallat klinisk prövning) är en undersökning för att utvärdera effekten av ett läkemedel eller annan typ av behandling. Till exempel en medicinteknisk produkt eller utrustning, en kirurgisk metod, fysioterapi, speciella dieter eller kosttillskott. ”Klinisk” står för att behandlingen testas på riktiga patienter.

Vad är en diagnospool?

Många med psoriasis är underbehandlade och får inte den vård de har rätt till. När du deltar i en diagnospool hjälper du till att öka kunskapen om psoriasis och gör skillnad för din patientgrupp samtidigt som du får en ökad kunskap om vilka behandlingar som passar för dig.

En central del i deltagandet i en diagnospool är att på regelbunden basis besvara enkäter med frågor som berör just din sjukdom/diagnos. Det kan till exempel handla om:

  • Hur du upplever din behandling.

  • Hur din sjukdom påverkar din livssituation.

  • Hur din sjukdom påverkar din livskvalitet.

  • Hur delaktig du känner dig i din vård- och behandlingsplan.

  • Hur du upplever bemötandet från vården.

Genom att delta i en diagnospool ger du ditt samtycke till att vi följer dig och din vårdresa under en begränsad period. 

Vad är en patientutbildning?

 I våra patientutbildningar kan du som går med i Aktiv patient exempelvis lära dig mer om behandlingsalternativ för din diagnos samt ta del av dina rättigheter och möjligheter som patient.

Kostar det att gå med i Aktiv patient?

Det är helt kostnadsfritt att gå med i Aktiv patient och ta del av tjänsterna. Du kan när som helst gå ur Aktiv patient. 

Inte psoriasis/psoriasisartrit?

I Aktiv patient finns utbildningar, diskussionsforum och spännande aktiviteter även för dig med annan kronisk sjukdom än psoriasis/psoriasisartrit. Logga in i Aktiv patient för att se vad som finns just för dig »

Har du en fråga eller vill ha support? 

Kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se eller på telefon 08-409 320 50 (vardagar kl 9–15). 

besima aho ur

Besima Aho, publisher och ansvarig utgivare 

  Få tillgång till tjänsten gratis här » 

 

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.