Tack, din e-post har sparats!
Tack, din e-post har sparats!

psoriasis_man

Lever du med psoriasis?

Du som lever med psoriasis är inte ensam. I Aktiv patient träffar du andra i samma situation som du.


Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Men för många som lever med psoriasis kan det vara svårt att hitta någon att prata med om sin sjukdom vilket kan påverka livskvaliteten negativt.

Aktiv patient är en trygg plats för dig som lever med psoriasis och vill ha svar på dina frågor, få stöd och finna en gemenskap.

– En bärande del av Aktiv patient är vårt psoriasisforum där man träffar andra i samma situation som en själv. Att bara få prata med någon eller att faktiskt få veta hur andra patienter har gjort och hur olika behandlingar fungerat för dem, kan betyda oerhört mycket, säger Besima Aho, chefredaktör och ansvarig utgivare i Aktiv patient.

Vill du prata med andra som lever med psoriasis?

    Gå med i Aktiv patient »   

Stöttning och gemenskap

I Aktiv patient kan du dela med dig av dina erfarenheter och din livssituation. Här får du förståelse, stöttning och bekräftelse från andra patienter.

– Du är inte ensam med din sjukdom. Kanske är det här du får ett lyckosamt tips om något som du aldrig själv hade tänkt på. Eller så är det du som delar en erfarenhet som hjälper en medpatient i hens vårdresa eller kan ge tröst och uppmuntran efter ett jobbigt vårdmöte, säger Besima Aho.

För att kunna skriva och läsa i Aktiv patients psoriasisforum loggar man in med BankID och man väljer själv om man vill vara anonym. 

– Vi har även två forummoderatorer som svarar på frågor och ser till att alla känner sig välkomna i gemenskapen, säger Besima Aho.

Dina rättigheter som patient

Aktiv patient är helt kostnadsfritt och en del av Netdoktor, Sveriges ledande hälsoportal sedan 1998. Vid sidan av forumet finns bland annat möjligheten att ställa frågor anonymt till specialister i expertchattar samt delta i patientutbildningar.

– Det händer mycket spännande inom psoriasisområdet just nu. Enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer för vård vid psoriasis ger utbildning av patienter bättre förutsättningar att både hantera och förbättras i sin sjukdom. Därför är patientutbildningar en viktig del av Aktiv patient. 

I Aktiv patient kan du även öka din kunskap om vilka rättigheter du har som patient. 

– Har du den kunskapen vet du också vilka frågor du ska ställa i ditt vårdmöte och vilka krav du har rätt att ställa. Vi vet att det ofta är först då som man faktiskt får den vård som man har rätt till, säger Besima Aho.

Läs mer om Aktiv patient här »   

 

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.