Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Infertila män kan få värre prostatacancer

Annons

Män som är infertila har ökad risk att drabbas av allvarlig prostatacancer. Det visar en ny studie bland 22 000 män som utretts för barnlöshet&nbspdär det&nbspframkommer att det finns ett samband mellan männens barnlöshet och deras risk för allvarlig prostatacancer. Bakom studien står en grupp amerikanska forskare som nu föreslår att infertila män får genomgå screening för att tidigt kunna upptäcka och behandla eventuell cancer.

Det har länge diskuterats om det kan finnas något samband om män med eller utan barn haft en förhöjd risk för prostatacancer, men än så länge har man inte kunnat fastslå något sådant&nbspsamband. Man har även diskuterat om antalet barn har någon betydelse.

Annons
Annons

I den nya studien framkommer det att infertila män inte har högre risk än andra att drabbas av prostatacancer, men när de drabbas har de högre risk för aggressiv cancer, två och en halv gånger större.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.