Nyhet | Cancer

Viktiga ämnen funna i avokadokärnan

Några kemister i USA tycks ha funnit ämnen i avokadokärnans yttersta skikt som skulle kunna vara till nytta för framtida läkemedelstillverkning.


Lovisa
Publicerad den: 2017-08-23
Författare: Lovisa Dahlström, Redaktör

Annons

Det är den innersta, ofta lite torra delen av avokadokärnan som varit huvudmål för forskarna vid University of Texas Rio Grande Valleys intresse.  Genom att mala ner 300 torkade kärnhöljen till pulver för att vidare utvinnas till olja samt vax kunde de analysera avokadokärnan ner till minsta kemiska beståndsdel.

Genom analyser kunde forskarna sedan identifiera 116 kemiska föreningar i oljan och 16 i vaxet.

Bland de kemiska föreningarna som hittades fanns bland annat dokosanol som används i antivirala läkemedel, och heptocosane som enligt forskarna skulle kunna förhindra tumörväxt. Forskarna fann också fettsyror som kan påverka kolesterolet och andra som kan användas som mjukgörare i material och i läkemedel.

Annons
Annons

 

 

    Källor

  • Läkemedelsvärlden - http://www.lakemedelsvarlden.se/avokadokarnor-kan-innehalla-vardefulla-amnen/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu