Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Så ska rehabiliteringen efter cancerbehandling bli bättre 

Regeringen satsar nu på att förbättra rehabiliteringen för cancerpatienter. "Antalet personer som får cancer kommer att öka kraftigt i framtiden. Rehabiliteringen måste fungera och alla måste ges det stöd de behöver för att kunna komma tillbaka till jobbet igen efter en cancerbehandling", säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande. 


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2018-05-21
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Som en del i regeringens satsning får Försäkringskassan i uppdrag att analysera och lämna förslag på hur cancerpatienter kan få bättre stöd för att snabbare återhämta sig efter behandlingen. I samband med detta kommer även samverkan mellan Försäkringskassan och de regionala cancercentrumen att utvecklas. 

Läs fler artiklar om: Cancer

– Ett nära samarbete mellan Försäkringskassan och cancervården är en framgångsfaktor och regeringen vill gärna se att liknande samarbete utvecklas i fler delar av landet. Därför behöver Försäkringskassan och de regionala cancercentren utveckla sitt samarbete. Flexibilitet och anpassning till individens behov är förutsättningen, säger socialminister Annika Strandhäll och fortsätter: 

– Antalet personer som får cancer kommer att öka kraftigt i framtiden. Rehabiliteringen måste fungera och alla måste ges det stöd de behöver för att kunna komma tillbaka till jobbet igen efter en cancerbehandling. 

Förslagen från Försäkringskassan ska slutredovisas senast den 28 januari 2019. 

Annons
Annons

    Källor

  • Regeringen - https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/05/regeringen-vill-se-battre-rehabilitering-och-trygghet-efter-cancerbehandling/ 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons