Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ökad risk för leukemi nära kärnkraftsverk


Publicerad den: 2009-02-05

Annons

Barn som bor nära kärnkraftverk har större risk att drabbas av leukemi visar flera undersökningar enligt Sveriges Televisions Rapport. Men de tre studierna, en tysk och två amerikanska, får mothugg av en fransk undersökning. I den franska hittades inga bevis på att barn som bor näta kärnkraftverk får en ökad risk för leukemi. Nu vill Lars Barregård, enhetschef på Miljömedicinskt centrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset undersöka förekomsten av barnleukemi kring Ringhals kärnkraftverk för att minska den oro som trots allt kan finnas hos många som bor nära kärnkraftsverket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-01-27 16:59 (8 år sen)

    Jag undrar. Min son som dog i ALL är (gjord) 1987 i ett område där Tjernobylavfallet ramlade ner i Sverige.. Skulle det vara möjligt att jag hade detta i mig och gav det vidare till min son som fick ALL 2008? Lo


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons