Nya uppgifter: Korv och bacon kan ge cancer

Tycker du om att äta korv, bacon, skinka och kallskuret? I så fall kanske du kommer att ändra dig ganska snart. I nästa vecka kan WHO nämligen komma att gå ut med uppgiften om att processat kött ska listas som cancerframkallande.

erika-sjoo
Publicerad den: 2015-10-23
Författare: Erika Sjöö, Redaktör

Annons

Enligt uppgifter från den brittiska tidningen Daily Mail kan världshälsoorganisationen WHO redan på måndag i nästa vecka gå ut med beskedet att processat kött ska listas som cancerframkallande, detta enligt en källa med insyn i WHO. Det här rapporterar Sveriges Television.

Samband mellan processat kött och tarmcancer

På WHO:s lista över cancerframkallande ämnen idag hittar vi cigaretter, alkohol, asbest och arsenik. Efter att forskare hittat ett samband mellan processat kött och tarmcancer kan nu alltså produkter som bacon, skinka och kallskuret komma att läggas till på listan.

Om uppgifterna stämmer återstår alltså att se i nästa vecka – men enligt tidningen Daily Mail kan det nya beskedet komma att få stora konsekvenser för kött- och snabbmatsindustrin.

Annons
Annons

Vad tror du om de nya uppgifterna? Om de stämmer, kommer du att sluta att äta processat kött då?

Läs artikeln i Daily Mail här 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2015-10-24 01:43 (5 år sen)

  Ja man bestämmer själv vad man ska äta osv.men jag själv ska sluta äta prossesad mat. Det stämmer som ni skriver att det varnas hit och dit och är tyvärr en stor del av våran vanligaste matvaror som är med bland dom dåliga . Och beror på att vi utsätts för pengadrivande storbolag som skiter i om saker är bra eller dåliga för oss så länge dom tjänar pengar. .
  Om vi skulle leva som folk gjorde för 100 år sedan skulle cancer knappt existera. .

 • Avatar Tidigare användare 2015-10-23 20:12 (5 år sen)

  Ja E250 finns ju i nästan allt sånt, ja säg vad som inte är cancerframkallande idag, när skall de varna för mobilstrålning och annan strålning, förmodligen aldrig, vi blir ju grillade både hemma och ute, Wi-Fi.... suck säger jag bara... spelar nog ingen roll vad man gör, göra det man tycker är bäst för sig själv, äta det man vill och må bra. Tro på det man vill tro på, många blundar och då är det upp till dom, jag blundar inte!!

 • Avatar Tidigare användare 2015-10-23 18:46 (5 år sen)

  Är det E250 (natriumnitrit) som är boven i dramat och/eller något annat i processen?

 • Avatar 2015-10-23 17:06 (5 år sen)

  Mycket skrik om nya rön ,ett tag var det kanonbra att äta äpplen, sen kom rapporter om att det förstörde tänderna osv. Jag håller nog med Mumin mamman som säger att allt som är trevligt är bra för magen. Ät vad ni vill och tycker är gott och strunta i alla nya rapporter.

  Lev väl ,

  hälsningar

  Thore Härdelin

 • Avatar Tidigare användare 2015-10-23 17:35 (5 år sen)

  Vad anses inte vara cancerframkallande idag? Lika bra att äta det man känner för och hoppas det går bra ändå. Annars får man leva på luft.

 • Avatar Tidigare användare 2015-10-23 17:16 (5 år sen)

  Vad anses inte vara cancerframkallande idag? Lika bra att äta det man känner för och hoppas det går bra ändå. Annars får man leva på luft.

 • Avatar Tidigare användare 2015-10-23 17:55 (5 år sen)

  Vad anses inte vara cancerframkallande idag? Lika bra att äta det man känner för och hoppas det går bra ändå. Annars får man leva på luft.


Annons
Annons
Annons