Nyhet | Cancer

Nu kan cancerpatienter gå världsunik universitetskurs

Lunds universitet drog nyligen igång en kurs som vänder sig till cancerpatienter och deras närstående. I kursen kommer deltagarna att lära sig att hantera livet som sjuk och dela erfarenheter med andra som varit i liknande situation.


Publicerad den: 2017-09-18
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Kursen kombinerar teori och praktiskt arbete utifrån cancerpatient och de närståendes perspektiv, men handlar även om behandlingen, kroppen och krisen, skriver universitetet i sin kursbeskrivning och menar även att kursen är världsunik.

Läs också: Så lever du livet – med obotlig blodcancer

Svårt att omvandla information till kunskap

 

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

– Det har kommit fram i forskningen att såväl patienter som närstående har problem. Du får mycket information i sjukvården men det är svårt att omvandla det till kunskap. Jag tror också att vi har problem i sjukvården med att den är så otroligt uppdelad. Det här är ett litet försök att sammanföra patienter, närstående och sjukvårdspersonal och diskutera komplexa frågor, säger kursansvariga Ulrika Sandén till SVT.

Annons
Annons

    Källor

  • Lu.se och SVT Väst - http://www.lu.se/article/ny-kurs-om-och-for-cancerpatienter-och-narstaende
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/cancerpatienter-far-universitetskurs

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu