Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Magnecyl minskar risken för bukspottkörtelcancer


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-04-06

Annons

Genom att jämföra läkemedelsvanor hos 905 patienter med bukspottkörtelcancer med samma vanor hos 1224 friska individer visar resultaten att en magnecyl i månaden minskar risken för cancerformen med 26 procent, skriver Dagens Nyheter.&nbsp

Studien som visar att de som regelbundet äter läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra, som magnecyl eller treo mer sällan drabbas av cancer i bukspottkörteln, presenterades under en konferens anordnad av American Association for Cancer Research, AACR.

Annons
Annons

De som äter lågdostabletter som tombyl för att förebygga hjärtsjukdom drabbas även de i mindre utsträckning. Paracetamol, som bland annat finns i alvedon gav inga skyddande effekter alls. Inte heller antiinflammatoriska läkemedel som ipren och voltaren.

Forskaren som står bakom studien är dock noga med att påpeka att det inte betyder att man kan börja knapra tabletter i förebyggande syfte.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons