Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Kraftledningar ökar inte risken för cancer

Kraftledningar ökar inte risken för att barn ska drabbas av leukemi. Det konstaterar brittiska forskare efter att har studerat 16.500 barn som fick diagnosen mellan åren 1962 och 2008.
Annons

Barnen jämfördes med 20.000 andra barn som växte upp i samma område, men som inte drabbades av cancer.

När forskarna bröt upp resultaten i decennier hade barn födda på 1960-och 1970-talen en ökad risk om de bodde 600 meter eller närmare en kraftledning, ett samband som försvann för barn födda 1980 eller senare. Men sammantaget syntes ingen koppling.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-09-13 14:00 (8 år sen)

    you don't say

  • Avatar Tidigare användare 2014-02-20 12:48 (10 år sen)

    Efter 1980 ökade utbyggnaden med otaliga olika radiomaster som smutsar ner länderna så att alla har lika dålig livsmiljö och då är det svårt att peka ut enskilda källor som trolig orsak till cansersjukdomar. alla är olika känsliga för påverkan men det kan inte vara nyttigt att bo nära kraftledningar och transformatorer och radiomaster för då borde dom i så fall vara friskare som bor där?


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons