Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Cancerläkemedel effektivt mot ögonsjukdom


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-02

Annons

Den första randomiserade studien visar att cancerläkemedlet Avastin var lika effektivt som det vedertagna läkemedlet LUcentis mot ögonsjukdomen våt maculadegenereation, skriver Dagens Medicin.

1208 patienter med våt maculadegeneration, AMD, lottades till att få injektioner i ögat med Lucentis eller Avastin varje månad. Resultaten visade att efter ett år hade synskärpan för båda grupperna förbättrats ungefär lika mycket.&nbsp Den största skillnaden mellan läkemedlen är att Avastin är mycket billigare än Lucentis.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-09-5 08:20 (9 år sen)

    Finns det någon bland alla medlemmar som vägrat ta injektioner i ögat!

    Båda läkemedlen ges i form av injektion i ögat! Jag har fått ganska många Lucentis men märker ingen FÖRBÄTTRING. Här skriver ni att man skall bli bättre - läkarna säger till mej att man hejdar "förfallet"!
    Ni skriver också att sprutan ges en gång i månaden - jag får min var tredje månad! Förmodligen för att varje spruta kostar ca 3000 kr! Och då blir det antagligen bara att hejda förfallet. Undrar hur det har gått för dem som vägrat ta sprutorna? Är det värt lidandet?


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.