Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Cancer

Broccoligroddar motverkar bakterier

Annons

Broccoligroddar kan dämpa infektion av magsårsbakterien Helicobacter pylori. Det visar en ny studie som gjorts av forskare vid bland annat Tokyo University of Science i Japan. Det är sedan tidigare känt att broccoligroddar innehåller ämnet sulforafan som har en lindrande effekt på magsårsbakterien Helicobacter pylori. Forskarna har nu undersökt huruvida ätande av broccoligroddar kan minska bakterienivåerna hos människor. Totalt ingick 48 personer som var infekterade med Helicobacter pylori i studien. Av dessa fick hälften av gruppen äta 70 gram broccoligroddar dagligen medan den andra gruppen åt motsvarande vikt alfagroddar. Det forskarna kom fram till, åtta veckor senare, var att biomarkörerna hade minskat betydligt hos de personer som åt broccoligroddar. Infektionen Helicobacter pylori är en mycket stark riskfaktor för magcancer och med denna studie drar forskarna slutsatsen att broccoligroddar skulle kunna användas i cancerförebyggande syfte.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons