Fråga doktorn om myelom

Fråga   Cancer

Fråga: Fick oroväckande blodprovssvar och har dessa symtom - kan det vara blodcancer?

Hej!
Fick oroväckande blodprovssvar nyligen hade för höga trombocyter och även lecocyter erotycyter, och hb var väldigt förhöjt. Till det kommer symptom som ofrivillig viktnedgång trötthet yrsel susningar i huvudet synpåverkan och allmän sjukdomskänsla som svettningar m.m. Kan det tyda på någon form av blodcancer ? Har tidigare inte haft problem med detta förrän alla övriga symptom. Även lymfkörtlarna är förstorade, har dock ingen infektion. Vad kan för höga blodvärden tillsammans med övriga symptom bero på? Kan det vara ngn form av blodcancer?
Mvh en sjuk, orolig och trött patient som bollas runt mellan olika läkare, men som blir svagare och svagare och gått ofrivilligt ned från normalviktig till allvarlig undervikt och väntar på remisser och svar och vidare utredningar.

Svar:

Hej!

Förhöjda värden av både Hb, vita blodkroppar och trombocyter låter tyvärr misstänkt likt en typ av blodcancerdiagnos. Dessutom yrsel, susningar i huvudet och synpåverkan kan tyda på sämre blodcirkulation pga många blodkroppar i blodbanan.

Med tanke på att du vet om att dina blodvärden är förhöjda, vad har din läkare gjort för bedömning av dessa resultat? Kontakt med hematologläkare?


Läs mer om Myelom »


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.