Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Risk för cancer minskar med solkrämer

Solskyddmedel skyddar mot hudcancer på längre sikt. Det visar ny forskning från USA. Solkrämers effektivitet har länge ifrågasatts och för första gången har forskare fått konkreta bevis för att solskyddsmedel i ungdomen skyddar mot hudcancer senare i livet.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-06-25

Annons

Vid Texas Biomedical Research Institute i USA har försök gjorts på pungdjur från Sydamerika för att testa en solskyddskräm med solskyddfaktor 15. Forskarna smörjde unga djur samtidigt som de utsattes för ultraviolett strålning.

Resultaten visar att de djur som fått solkräm som unga drabbades av betydligt färre förstadier till hudcancerformen malignt melanom senare i livet jämfört med de som djur som smörjdes in med krämer utan solskyddfaktor. Forskningen visar att förekomsten av cancer minskar med tio gånger.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-06-25 17:53 (10 år sen)

    Jaha låter det så nu, förra veckan var det tvärsom?! Kom från BBC.
    Den ena veckan si och nästa så, detta i mångt och mycket, vad skall vi konsumenter tro???


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.