Forum Cancer


Forumtråd: Lungsäckcancer

Hej,

Min far fick för ca 6 månader sedan diagnosen lungsäckscancer. Det som gör den här historien lite problematisk är att inga läkare har kunnat peka på att det är just detta utan säger endast att det är mycket troligt.

Jag har försökt läsa mig till vad det finns för varianter och det är ingen rolig läsning. Finns det någon som har erfarenhet inom detta område?

Det som gjorts är biopsi, lungröntgen i olika former samt provtagning på vätskan utan att man hittar något konkret. Hjälpen och intresset att hitta orsaken är från läkarna minimal då dom tycker att han är för gammal (80) så enligt dom tjänar det ingenting till att veta exakt va det är, bara inse att det är kört.

Det som gör mig mer frustrerad är att min far va en extremt pigg 80 åring, väldigt fysiskt aktiv så detta kom som en blixt från klar himmel. Nu efter 6 månader av noll vilja att finna en diagnos och eventuell behandling så är hans tillstånd förstås sämre. Mer frekventa besök för att tömma lungsäck på vätska samt väldigt mager.

Just nu vill jag bara hitta en modell som kan göra hans liv så bra som möjligt och få upp vikten. Det här med kost verkar inte va intressant att kika på från läkarnas håll heller. Finns det några vettiga specialister som man kan vända sig till?

Tack på förhand.

Mvh,

Mats

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons