Forum Cancer


Kan jag ha hjärntumör?

Hej är 17 år gammal tjej.
Har nu ständigt haft huvudvärk mesta dels lätt tryck på huvudet (nästan varje dag). Tar alvedon eller Ipren varje gång jag får huvudvärken.
Vid visa tillfällen får jag någon slags aura, synrubbningar. Då försvinner halva synfältet på ena ögat och det kommer fram massa fläckar (typ såna när man kollar upp på ljuset för länge) och detta kommer i samband med huvudvärk och det varierar på hur stark huvudvärken är, får även domningar på höger arm, svaga ben, yrsel.
Andra symtom är att jag är allmänt yr, typ som att jag precis har vaknat och är trött/skakig hela tiden även när jag sover 9-8 timmar varje dag. Har ingen apetit till att äta och på morgonen klarar jag inte av att äta utan att spy. Mår illa ofta oxå men spyr inte.
Nu börjar jag få kramp på händerna, kan detta vara något?

Och har även haft svårt att prata vanligt på sistone, jag stammar mycket mer än vad jag vanligtvis gör


Din huvudvärk och synrubbningar låter exakt som mitt, dvs migrän med aura! Där passar också domningar in, som även jag får vid tillfällena med aura. Jag rekomenderar att uppsöka en neurolog! Jag gjorde det och fick en remiss för röntgen och andra undersökningar av hjärnan. För när man har migrän med just aura så är det en liten procent som detta kan vara farligt för.


Måste man då inte remitteras till en neurolog? Om man inte behöver det hur kan jag kontakta en?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons