Forum Cancer


Hjärntumör?

Hej alla! Jag har på senaste börjat bli mer och mer orolig över hjärntumör. Har börjat känna mig hängig och avtrubbad. Till och från känner jag tryck och plötsliga "hugg" i huvudet. Känns tjock i huvudet och jag upplever det som att jag har svårt att tänka klart och svårt att koncentrera mig, känner också ofta av att jag lätt tappar ord. Jag har även börjat få mycketångest och känner almän oro övermin hälsa. Förr la jag mycket fokus på hjärtat då jag haft problem med hjältklappningar och dylikt men det har jag kollat upp och förklarats som frisk. Jag började få ångest över hjärtat trots att jag varit lugn gällande det i över fyrå år, gjorde ett nytt EKG som inte visade något men oron fortsatte... nu börjar jag istället fundera på om oron kan komma p.g.a. någon hjärntumör som påverkar min psykiska balans? Någon som känner igen sig eller som vet vad det kan bero på? Kan alla dessa symtom uppstå pga av min ångest. Kan det vara nacken som ger värk? Jag vet inte vad jag ska tro längre, känner mig bara hypokondrisk och orolig och är rädd att inte tas på allvar. Tack på förhand!

Kommer på fler sympom som kan va från ångest eller dylik? Jag känner sällan någon hunger och ofta följs mina måltider av ett lätt illamående. Det finns nog mer också men jag kommer inte på fler just nu iaf.


Om du nu är orolig för att ha hjärntumör spelar det ju ingen roll vad jag skriver här åt dig. Tycker att du ska söka för det och för din ångest. Jag hade ångest som gjorde att jag fick symtom som vid hjärtinfarkt men hjärat var friskt. Nu har jag fått antidepp-medicin för det visade sig att jag hade en medelsvår depression som jag inte fattade att jag hade. /Trinan


Ja jag ska göra det. Tack för ditt svar Trinan! Jag har redan sökt hjälp för min ångest men riktigt lugn tror jag inte att jag kan bli för än jag vet att jag är frisk. Hur pass verkliga kändes symtomen för dig och känner du dom av fortfarande ibland?


Jag har fått antidepp mot depressionen sen har jag fått psykodynamisk terapi och KBT. Detta har gjort att jag har lärt mig att hantera mina tankar och känslor, det är nämligen så för mig i alla fall att många gånger så är känslorna svårare att känna och då kommer ångesten för den känner kroppen till. Men sen ett par mån tillbaka så känner jag känslor istället. Men jag håller också på med olika sjukdomar hela tiden och söker hit och dit, men oftast är jag frisk. Ibland har jag haft rätt att ngt varit fel. Bl a så hade jag en envis slemhosta och jag utreddes i lunftvägarna men de hittade inget. Men jag var envis som synden det visade sig att det var min mage som spökade, jag hade ett bråck på övre magmunnen som gjorde att jag hade sura uppstötningar hela tiden som gjorde att jag fick slemhosta, jag var "sjuk". Fick en operation av magen och nu är jag bra. Hur som helst så måste du lära dig att "känna" och inte gå in i ångesten. Och tror du att du är sjuk ska du söka för annars hur ska man veta. För man ska inte ställa egen diagnoser. Det kan gå galet! /Trinan


Hej, jag känner igen det du går igenom och det är mycket vanligt vid depression. Tappar ord dålig koncentration tror att man har en allvarlig sjukdom m.m. sen kommer ångesten som ett brev på posten. Ångest känns hur verkligt som helst!!! Det kan vara fruktansvärt obehagligt!


Som jag sa :) Gör en skiktröntgen i stället för en EKG om du är orolig för en hjärntumör.. Hoppas det ordnar sig!


Hej, skulle bara säga att jag har samma symptom som du- ökat tryck och plötsliga hugg i huvudet, trötthet, ångest, måltidsillamåendet, hungerlöshet. Jag var hos doktorn, han gjorde lite tester och sa att jag var spänd i ryggen och att det kan ge såna "hugg" i huvudet. Jag hade haft sån huvudvärk varje dag i ca en månad, men... det gick över!! Av sig självt typ! Kanske var det för att jag slutade oroa mig över att jag kanske hade nån dödlig sjukdom. Hjärntumörer har väldigt sällan huvudvärk som enda symptom. Just det, jag har haft problem med känseln också, har du också haft det? Vissa dagar är det som att jag är inlindad i bomull.


Hej allihopa! Tack för alla svar! Trinan: Jag tror att en del av mitt problem är att jag blandar ihop känslor. Jag brukar t.ex. komma på mig själv att jag när jag känner hunger kopplar det till att det kan vara något som är fel på hjärtat. Men samtidigt känner jag mig inte helt säker så jag skulle vilja kolla upp det först iaf. Gnoöjvind: Det verkar vara helt omöjligt att sätta en gräns för hur realistisk en "påhittad" känsla kan vara, jag brukar ibland med flit försöka att framkalla symtom bara för att se hur stor inverkan det mentala verkligen har. Funkar inte alltid men ibland blir det obehagligt verklighetstroget! Emmii: Ja nu har jag iaf tagit mig så långt att jag fått en tid på vårdcentralen så jag ska fråga efter en sådan undersökning nu på tisdag :) Latmask: Jag har tidigare hört att liknande värk kan ha med nacke och rygg att göra så jag har oftast kopplat värken till det. Men på senare tid har värk, illamående och oro blivit för intensiv så jag har börjat oroa mig för värre saker :( Det känns iaf bra att få respons och få se att det faktiskt är fler som upplever samma sak som jag, tack igen!


Hej igen! Lycka till hos doktorn på tisdag, det är inte så lång tid till dess. Ett tips så du minns vad du ska ta upp, skriv på en lapp och lägg i fickan som du kan ha till hands om du skulle komma av dig vid besöket. Kanske du t o m ska be om en samtalskontakt. För att lära dig att känna känslor och inte blanda med fysiska symtom. Jag har mått jättebra utav att lära mig det. Idag har jag ingen ångest alls nästan. /Trinan


Hej igen! Nu har jag pratat med Läkare och han trodde att min huvudvärk låg i nacken, precis som det "spekulerats" i här. Gällande aptit ochillamående så tog han några blodprover för att kolla ifall det kan vara något med magen. Får svaren i slutet av veckan skulle jag tro. Om ångesten och oron nu fortsätter så kommer jag att fortsätta gå till min samtalskontakt som jag varit hos en gång tidigare. Just nu känns det iaf betydligt bättre. Även om de flesta symtomen mer eller mindre är kvar.


Hej på er! Blir "glad" av att läsa att fler har samma problem som jag. Har känt plötsliga "hugg" i hjärnan den senaste tiden. Det kommer helt utan förvarning, håller i sig i 30-60 sekunder för att sedan släppa. Det är riktigt obehagligt! Min första tanke var också HJÄRNTUMÖR! Såklart att man tänker det värsta! Kanske är pga spänningar i rygg och nacke då?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons