Forum Cancer


cytostatika

Vill någon med erfarenhet av cellgifter berätta hur det fungerat? Kräkts hela tiden mmmmm, fått medicin mot illamående som hjälpt etc.

Hej!a Jag opererades för äggstockscancer i aug 2011. Före operationen fick jag 4 doser cellgift av sorten Paclitaxel och Carboplatin samtidigt. Efter operationen fick jag ytterligare 3 doser.
Jag klarade behandlingen fint tack vare den info som sjukhuset gav. Jag fick veta att jag bör äta ofta och litet för att undvika illamående. Jag skulle också äta det jag hade lust på och inte tänka så mycket på kaloriintag och nyttigt eller onyttigt, sa dom. Fick en receptbok med hem med enkel husmanskost som innehöll mycket smör och grädde.
Kokade och åt och slapp på detta sätt illamåendet till någon del. Visst hade jag två slags medicin mot illamående och jag använde dem verkligen. Men det som gjorde susen var nog de täta men små målen under dagen. Jag hade turen att få hjälp hemma underde dagar när jag var som svagast och inte orkade koka.
Jag kräktesendast en gång under alla 21 veckorna . Dessutom gick jag upp 4 kg (!!!!) av allt ätande vilket gav mig mera kraft att stå ut. Det är ju så individuellt hur man klarar cellgifter och det beror ju på vilken/vilka sorter man får också. Lycka till, min vän, med ätandet!!!!
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons