Forum Cancer


Ändtarmscancer

Hejsan! Jag har under 3 månaders tid haft olika besvär i ändtarmen, smärtor som är periodiska, de kommer och går men består. Det gör mest ont då jag sitter ned, men har över gått i att göra ont även då jag ligger och står. Så konstant smärta numer. Jag har svårt att gå på toa ibland, diarée oftast dock. Har inte vanliga ''bajskorvar'' utan de är väldigt smala, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Även blod och slem i avföringen. Jag har behandlat mot hemorojder utan resultat. Både stolpiller och salvor. Har feber som kommer och går. Det alternativet som finns är väl ändtarmscancer coh jag har insett detta. Men finns det andra alternativ? 
Andra med liknande besvär?
MVH Iorr

Vad väntar du på? Du ska TVINGA din läkare att göra en koloskopi. Du har alla syntom för tarmcancer. Jag hade dina symtomer plus gick ner i vikt, men hade blivit opererade i ryggen och läkare hörd inte på mig till jag kunde bevisa att jag hade slem och blod i avföring. Jag hade cancer i tjocktarm med metastase i tredje skala (de är fyra). Tack en mycket duktig kirurgen och celgift behandlingen slapp jag påse på magen och överlevt. Ta tag i ditt hälsa och liv. Var besvärlig, bråkig om det behövs, men se till att få den koloskopi. Lycka till! 


Hej Chiara! Tack för ditt svar tidigare!
Jag vet inte alls vad jag ska göra för att få kontakt inom vården. Har vart och gjort en endoskopi, det syntes att jag hade blod i tarmen men de kunde inte lokalisera var blödningen startade med hjälp av detta. Vilken ålder är du i? Jag är 18 år dvs alla läkare anser att jag är för ung för någon slags cancer i tarmen... Dock är jag mycket osäker, för även om det är ovanligt så har jag fortfarande symptom på detta. Även om det är ovanligt så kan jag ju ändå ha det liksom...
I söndags den 1/2 så vaknade jag även och spydde blod, åkte in till akuten men fick ingen mer vård där utan var bara att bege sig hemåt. I måndagsnatt så vaknade jag av enorma smärtor i ändtarmen, kunde inte somna om utan grät bara. Känns så hopplöst att åka in till akuten då de inte tar mig på allvar. De ha tagit blodprover och de visar endast en liten förhöjd mängd vitblodkroppar, men inga andra förändringar... Så jag förblev hemma på smärtstillande. 
Jag har ringt kirurg-, endoskopi-, gyn-avdelningen och akuten utan respons, förutom gyn som tyckte att de gjort fel i att skicka hem mig då jag kräktes blod. 
Jag är helt lost i mig själv, vet inte vad jag ska ta vägen då ingen verkar ta mig på allvar, kan förövrigt berätta att de la en utredningstid i slutet av mars?! 
Ska jag verkligen behöva vara hemma från skolan i mer än en månad för att jag inte kan gå på grund av smärtan? Eller ska jag behöva äta smärtstillande varjedag i mer än en månad?
 


Har du fått någon hjälp ännu?! Kräv det annars!! Säg att du måste utredas för ändtarmscancer ! De får inte ens neka dig det med dina symptom! Lycka till!


Hej! Imorron har jag en inbokad koloskopi, det värsta är väl att jag hoppas att dem hittar något... Vill ej må såhär mer. 
Har knäppt kort nu också då jag får underliga blåmärken på olika ställen på kroppen, t.ex. armveck och knävecken? Tycker det känns konstigt.
Jag hoppas iaf att detta löser sig nu...
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons