Nyhet | Bröstcancer

Känd för kulturministerns klänning - nu designar hon rosa bandet

Modedesignern Bea Szenfeld, känd för kulturminister Alice Bah kuhnkes pappersklänning, har designat årets rosa band. ”Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt.”, säger hon.


Publicerad den: 2018-09-14
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

För att sätta fokus på arktis och klimatförändringarna gled kulturministern Alice Bah Kuhnke in på förra årets Nobelfesten iförd en vit pappersklänning som fick henne att likna en isprinsessa.

Nu har Bea Szenfeld, en av designerna som låg bakom den unika klänningen, fått ett nytt uppdrag. Nämligen att designa årets rosa band från Cancerfonden.

HAR DU KOLL PÅ PATIENTLAGEN? Lär dig mer om dina rättigheter här!

”En passage från mörker till ljus”

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld, i ett pressmeddelande.

Bea Szenfeld är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang. Hennes plagg har burits av kända namn som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Loreen och Laleh. Tillsammans med Naim Josefi skapade Bea Szenfeld kulturministerns omtalade klänning till Nobelfesten 2017. 

Tillverkat i slitstarkt papper

rosaband FotoCancerfonden11

Foto: Cancerfonden.

Årets rosa band är format som en stege och är tillverkat i slitstarkt papper.
Syftet med rosa bandet-kampanjen är att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om bröstcancer.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden, i pressmeddelandet.

Annons
Annons

    Källor

  • Cancerfonden - https://www.cancerfonden.se/rosabandet/arets-band

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu