Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Barn

Probiotika minskade influensasymtom

Annons

Barn i tre- till femårsåldern som fick äta probiotika under influensasäsongen fick mindre hosta, var sjuk färre dagar och antibiotikaanvändning minskade. I en studie lottades totalt 326 barn till att få antingen placebo eller probiotika två gånger per dag under sex månaders tid. Barnen&nbspsom fick&nbspprobiotika fick antingen bara&nbspen bakteriestam, Lactobacillus acidophilus, eller denna bakteriestam i kombination med en annan, Bifidobacterium animalis.

Studieresultaten visar att förekomsten av feber och hosta var 53 respektive 41 procent lägre bland de barn som endast fick probiotikastam, jämfört med dem som fick placebo. De barn som fick två bakteriestammar var förekomsten av feber 73 procent lägre än bland dem som fick placebo, och förekomsten av hosta var 72 procent lägre. Antibiotikaanvändningen var 68 procent lägre i gruppen som fick en bakteriestam och 84 procent lägre bland dem som fick två bakteriestammar, jämfört med placebogruppen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.