Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Mobbning kan ge livslånga problem

En ny amerikansk långtidsstudie visar att både de barn som blivit utsatta för mobbning och de som mobbar får fysiska och psykiska problem som vuxna.
Annons

– Det är klart att för offren är det inte svårt att förstå att de får psykiska problem med till exempel depressioner och självmordstankar, och för de som mobbar så handlar det ofta om en livsstil som leder till sämre hälsa, säger Dan Olweus som är mobbningsforskare på Universitetet i Bergen.

Studien där nästan 1500 pojkar har följts från 10-årsåldern upp till 25 års ålder och resultaten pekar på att de som har varit inblandade i mobbning, både som offer och mobbare, har svårare att få jobb, har mer problem med sociala relationer och de drabbas också i större utsträckning av allvarliga sjukdomar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-09-16 23:41 (11 år sen)

    Lars-c5ke Perssons ff6rele4sning, som vi ju be5da var pe5, handlade inte om rf6kning utan om varff6r WHO-koden finns.c4ven om maitnng med erse4ttning e4r ofarligt i Sverige se5 sa han ockse5 att erse4ttning till skillnad fre5n brf6stmjf6lk kan ge sme5blf6dningar i tarmen. Det sas som en te4nkbar anledning till att delamning e4r det mest riskfyllda maitnngsse4ttet ff6r hivsmittade mammor men visar ju att han inte menar att erse4ttning och brf6stmjf6lk inte e4r likve4rdiga.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons