Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Barn

Dagens barn blir över 100 år

Annons

Om medellivslängden i västvärlden fortsätter att öka som den gjort de senaste 170 åren kommer dagens barn att bli över 100 år gamla. Det visar en forskningsöversikt som publicerats i tidskriften Nature. Varje årtionde, under de senaste 170 åren, har medellivslängden ökat med två och ett halvt år i de länder där man lever som längst. Och så kommer utvecklingen förmodligen att fortsätta vara, enligt forskningsöversikten, vilket alltså innebär att de barn som fötts i västvärlden sedan millennieskiftet kommer att bli över 100 år gamla.

Det är demografen James Vaupel, som har skrivit översikten och han menar att vi på grund av vår ökande ålder under 2000-talet förmodligen kommer få se en omstrukturering av hur vi lever våra liv. Bland annat spekulerar han i att vi kanske kommer att arbeta kortare dagar, men under fler år. Den största anledningen till att vi fortsätter att öka i ålder är att människor håller sig friska allt längre, vilket beror på en allt bättre sjukvård.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.