Forum Barn


Tonåringar.

Snälla hjälp ! Har en dotter på 11 år som slukas in i datans och tv:ns värld.Hon skulle kunna bo framför dem.Men det får hon inte.Så när hon inte sitter framför dem så kan hon oftast inte hitta på nåt att göra.Gör hon nåt så sminkar hon sig,plattar håret och sitter vid mobilen.Jag ger henne förslag och alternativ men dem ratar hon direkt och säger att det finns inget att göra. Vad ska jag göra för att få henne att hitta på något att göra om dagarna ? Och få henne att förstå att hon inte är vuxen ännu och att hon hinner bli det. Tacksam för svar.

Hej! Om du inte redan gjort det, ställ gärna din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga Doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Kanske kan någon av Netdoktors experter ge dig svar? Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Hej. Jag vet själv hur det är då jag är en tonåring jag är 14 år och säger alltid till pappa att jag har tråkigt jag har inget att göra, oftast svarar han att jag ska sticka ner till stan. Jag var också sån innan att jag bara satt vid tvn och datan hela dagarna. Jag såg vad jag gjorde mot mig själv när jag gick upp i vikt och väger nu lite för mycket (65kg) och jag förlorade alla mina vänner. Du kan ändra lösenord på datorn så att hon inte kan det och hon får endast sitta när du kommer hem från jobbet eller att hon får endast sitta på kvällen efter kl 18:30. Så gjorde min pappa och de funkade. Jag sitter inte alls lika mycket vid datan och ibland kan de gå flera dagar innan jag får sitta alls. Fast nu återstår tvn då ju det du gör är att du låter henne sitta vid tvn från att hon kommer hem från skolan till att du kommer hem från jobbet. Fast de kan bero helt på hur länge du jobbar. PÅ helger och lov får du se till att ni hittar på saker tillsammans. På lördagar tex kan ni gå ner till stan i MINST 2 timmar sedan kan ni åka och handla eller bara åka runt och kolla eller hälsa på någon släkting. Själv tycker jag att de är SKIT tråkigt men det håller mig sysselsatt. Och på tex sommarlovet de är de svåraste att komma på något eftersom det är så långt se till att hon får ett sommarjobb (men fråga någon i god tid. ca ett år innan) jag sommarjobbade på Teknikum i 3veckor och tjänade 3750kr kändes väldigt bra efteråt. sen så åker ni väl nånstans också. på söndagar får ni hitta på något typ som att hålla på i trädgården (om ni har nån) eller ta med henne till en simhall (på vintern , hösten, våren) (på sommarn ute) I början måste du helt enkelt hjälpa till och inte bara ge henne förslag. Det går alltid bättre om man gör saker tillsammans med nån. För INGET är kul när man är ensam. Tro mig jag vet. låt inte henne heller bli bortskämd. folk hatar verkligen att umgås med bortskämda barn. men tänk också på att hon bara är 11. det finns fortfarande massa som är kul bara de att hon har levt sig in i datan och tvn värld där folk alltid kommer på roliga saker sånt som inte händer i verkligheten. det är väldigt svårt att komma ur. men det går. datan suger ut all ens fantasi. jag insåg de en dag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons