Forum Barn


Smärtor i huvud

Hej! 
Jag är en tjej på 15 år och har ett problem som påverkar mitt liv väldigt mycket. Jag har sedan 2013 i november haft kraftig huvudvärk som vägrat ge med sig. Varje dag, konstant har jag haft huvudvärk (alltså över ett och ett halvt år) och detta påverkar min skolgång och mitt idrottsliv. 
Allt började den 11:e november 2013 då jag sitter på en mattelektion. Helt plötsligt, utan förvarning och från ingenstans smäller det till i huvudet. Jag tappar pennan som jag håller i handen och håller mig för huvudet. ''Vad är det som händer?!'' tänker jag bara. Aldrig någonsin har jag haft så ont i huvudet och då har jag ändå haft rätt mycket huvudvärk av och till. Jag förstår ingenting och berättar för läraren. Han ber mig gå till skolsystern, men eftersom att mina mamma jobbar på skolan går jag dit för att be om huvudvärkstabletter. Hon ber mig gå hem och vila så jag tar mina saker och gå hem, men huvudvärken vägrar släppa. Värken kommer i attacker och det sitter på höger sida av huduvet (bakom öga, kindben och käkben). Vi ringer till hälsocentralen och får en tid en vecka efter detta. Läkaren kollar på mig, kollar ögon och öron, stroketester och annat. Ingenting visar något konstigt förutom mitt hjärta som slår väldigt snabbt och mitt höga blodtryck. Jag berättar för henne att jag har haft hjärtklappning förr och att jag ibland känner hur hjärtat rusar iväg. Hon skriver ut alvedon och ger mig en ny tid morgonen efter. Huvudvärken sitter fortfarande i.
Morgonen efter åker jag dit men eftersom att det inte är någon förändring ringer hon till Sunderby sjukhus som ligger en timme härifrån. En barnläkare vill kolla på mig så jag får åka dit. När jag kommer fram tar dom prover på mig, kollar hjärtat, och sedan bestämmer dom sig för att lägga in mig. Jag får ligga där under natten och får feber på kvällen. Dom ber mig ringa på larmet varje gång jag får attacker. Eftersom att dom inte vet vad det är får jag bara alvedon och ipren att varva mellan för att lindra smärtan. Men ingenting hjälper, jag har lika ont fast jag tar tabletter.
Dagen efter får jag prata med en läkare och blir skickad till DT-röntgen. Det visar ingenting på röntgen. Läkaren ville ha gjort en sådan för att utesluta eventuell tumör eller blödning. Jag blir hemskickad och ingenting händer. Huvudvärken håller i sig. Dom kollar min rygg och nacke men kan inte hitta något. Jag har varit på magnetröntgen men det visade ingenting det heller. Jag har även kollat mina bihålor med kamera men där kan dom inte heller hitta något. Det kommer ingen vart och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag har alltså kvar denna huvudvärk än idag och har haft VARJE dag sedan dess. Det blir oftast värre när jag anstränger mig och får upp lite flås. 
Dom har pratat om en migrän som heter Hortons huvudvärk (Cluster headache) men menar på att jag är för ung för detta. Jag har provat syrgas då detta ska hjälpa men det har inte heller funkat.
Kan någon ha någon fundering om detta? Har någon varit med om liknande? Jag vill ha hjälp!
Mvh
Agnes 15 år 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons