Forum Barn


skoltrött

hej jag är 15 år gammal och jag går sista året i grundskolan.^^ Jag har precis börjat året och har nu bestämmt mig för att jag ska jobba upp till minst vg i varje ämne. Jag börjar redan känna mig skoltrött och undrar om någon har några råd för hur man undviker att man blir för skoltrött och för stressad, för att jag har verkligen ingen lust att bli för trött att jag inte orkar med någonting eller få några sjukdomar som anorexia mm. Snälla, om ni har några bra råd svara!

Hej! Jag har en dotter som ett år äldre än dej, hon går sitt första år på gymnasiet nu. hon är en amitiös tjej precis som du verkar vara och tar gärna på sej lite för mycket ibland. Mitt råd till henne var att försöka att vara ärlig mot sej själv, att känna efter om hon verkligen orkade hålla det tempot som hon satte upp från början eller om hon kanske skulle sänka sina krav och göra det bästa hon kunde istället. Om man ställer för höga krav på sej själv är det lätt att känna att man misslyckas och då blir man sårbar. Gör du istället så gott du kan så blir det lugnare och då får du som en bonus faktiskt mer energi, blir gladare och DÅ orkar du kanske läsa lite till nån dag eller två. Har du nån vuxen att prata med? Det är aldrig riktigt bra att bara prata med sej själv eller med sina kompisar för man får liksom samma svar hela tiden och kommer ingenstans Lycka till vännen. kramen.


Hejsan Min dotter var 16 och gick igenom samma sak. Hon fick välja ett ämne som hon inte satsade på och sen satsa lite mer på andra. Det som fick hennes skoltrötthet att gå över var när hon fick går runt i olika gymnasier och äntligen förstod att om hon har bättre betyg kan hon välja mer där hon vill vara. Det hjälpte med motivationen automatiskt. Så hon hade rätt tungt i 9:an men kämpade upp sig. Ibland tror jag motivationen är det som behövs. Jag såg till att hon fick i sig järn (blutsaft), c-vitamin (röd paprika) och d3-vitamin så att hon fick mer ork och att hon tog sig tid att gå ut med hunden för att kroppen ska få frisk luft o hjärnan orka mer. Det är lätt att bli stressad men man orkar mer om man rör på sig (inte överdrivet så klart). Vikten är lätt, låt bli godis, kakor och chips, junk food - ta en frukt istället, ät en ordentlig portion vid måltider, se till att det finns grönsaker. Kroppen behöver vara lite rundare i tonåren för att den jobbar fram alla kvinnliga delar, därför tror jag att den automatiskt ger sockersug som också kan vara järnbrist. Vikten brukar ordna sig när man kommer i 20-års åldern. Men äter man rätt och rör på sig normalt så ska du inte ens behöva tänka på det. Lycka till och jättekul att du skriver i tråden

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons