Forum Barn


nattliga svettningar

Har en son på 5-år som under ca 6 månader har ymmniga nattliga svettningar en lite stund efter att han somnat trots att han sover med tunt täcke utan pyjamas han slutar att svettas efter en stund och torkar sedan. Är det vanligt att barn svettas mycket när de sover. Någon annan som har nattsvettiga barn?

Känner igen det där fenomenet. Framförallt när mina grabbar har vart i den åldern runt 4-6 års åldern. Hände ofta att dom vaknade just pga av att allt var dyblött av svett , men sen gick det över och jag vet faktiskt inte varför det har varit på det sättet..


Min son är snart sex år. Sedan han var knappt 2 år har han haft samma symptom som ni beskriver. Så snart han har somnat svettas han som om han skulle ha haft mycket hög feber. Pyamas och lakan blir dyblöta. Jag har länge undrat vad det här beror på. Annars är han en pigg och kavat unge. Jag önskar att en neurolog kunde ge ett bra svar till detta.


Min pojk på 6 år är oxå likadan...håret ligger som fastklistrat när man en stund efter läggdax tittar till honom. Han har aldrig velat ha pyjamas och alltid sparkat av sej täcket. Han är mycket varmare i övrigt oxå,svettas mer en tex storasyrran eller andra barn när dom leker och stimmar. Hade alltid fullt sjå att förklara för dagisfröknarna när han var mindre att ni kan inte packa på honom så mycket kläder,han smälter. Nu förtiden tar han ju på sej själv som tur är. Men jag tror inte det är nåt att oroa sej för..visa är nog varmare än andra..även bland oss vuxna.


Är det någon som vet vad symtomen beror på? min kille lider precis av samma.. Och just under insomningen och förnatten. Man kan riktig se svettpärlor i hårfästet.. Och det blir stora blöta fläckar på lakanet. Är det så att det är mer vanligt hos killar? min pojke är ungefär isamma ålder som era. 6 år och har haft det i kanske 2 år.. Skönt att höra att det finns andra med samma symptom.. Man har börjat bli lite bekymrad..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons