Forum Barn


Min femårige son kissar ner sig

Hej, har en femårig son. Han har svårt att lyssna och sitta stilla både hemma och på dagis. Han kissar på sig flera gånger dagligen. Runt 2-4 gånger dagligen. Han blir väldigt arg om man säger till honom att han ska gå och kissa. Han slänger sig på golvet, skriker, gråter och sparkas. Han vill inte helt enkelt. Han säger till ibland när han behöver kissa, och då kissar han inom några sekunder, oftast på sig eftersom han inte hinner till toaletten. Och ibland kissar han bara ner sig utan någon kommentar. Han är torr på natten. Han är inte förstoppad, han har inte uvi. Hos doktorn vägrade han prata. Vi fick med oss ett kisschema med oss hem, men han vägrar dock. Samma problem på dagis. Vad göra? Tips?

Hej,
 
Vi har haft liknande problem med vår son.(han kissade dock på sig på natten också) Det slutade med remiss till barnmottagningen och en urinterapeut, superbra. Vår urinterapeut läste en saga, som vår son fick behålla, om Uris och Kluris. Efter det blev det bättre, men inte bra.
 
Tyvärr har problemen inte slutat för vår del, vår son är åtta idag o kissar fortfarande på sig flera gånger per dag. 
Som det låter står ni i startgroparna för en utredning. Det är en tuff period, men det kommer bli bättre. 
Jag kan tänka mig att BUP kan ha framgång, vår son fick några samtal, de lekte helt enkelt, men det är inte säkert att det hjälper er.
För oss hjälpte det en del med en wobl, det är en klocka där man kan ställa in larm när barnet ska gå och kissa. Då slapp vi tjata och sonen behövde inte få raseriutbrott. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons