Forum Barn


Har min sambo rätt ?

Hej
Jag behöver någon att tala med.  Är ledsen för min sambo tycker att jag inte kan ta den "elaka rollen "  emot barnen och säja ifrån på skarpen. Hon får jämt vara den som är elak och det  är mitt fel .
Jag har svårt att bli arg. Händer sällan. Och efter en situation  här så har hon inte talat med mej på 2 dagar och är ännu väldigt sur över detta.
Det jag tycker är små saker kan vara jättestort för henne. Hur fan ska man hantera detta.?
Klart att jag måste bli bättre på detta men det är svårt för mig .  Fler som har detta problem ???
Hjälp
 
 
 

Den "elaka" rollen? Kanske handlar det om att sambon tycker att huvudansvaret för vardagsbestyren är nåt din sambo sköter för jämnan? Tror inte det handlar om att vara elak, däremot att se till att rutiner och regler efterföljs. Är det så att ni inte har samma tankar om hur ni ska fostra era barn?
Sen handlar det kanske även om hushållsarbetet i övrigt, ibland är det svårt att vara tydlig i en diskussion i familjen... vad det egentligen är man är missnöjd med.
Kanske ska du ta och fundera över hela situationen, dra ditt strå till stacken i samarbetet med din sambo rent generellt? Om det nu är där skon klämmer. Det vet ju inte jag... du kanske bidrar fullt ut och jag bara är ute och svamlar...?
Men när den ena blir irriterad brukar det bero på en inre trötthet, en känsla av att man gör mer än den andre.
Sen behöver man säga till barn ibland utan att behöva bli arg, du har svårt att bli arg skriver du, men du behöver ändå säga åt barnen när det är dags att tillrättavisa och tala om vad de får göra och inte får göra. Den ena kan inte tillåta mer än den andra, då blir det fel signaler om båda föräldrarna är hemma. Då bör man heller inte säga "mamma tycker att ni inte får..." utan stå för att båda är överens om att barnet inte får...
Mitt råd är att ni har gemensamma regler och sen hjälps båda åt att följa dem, få barnen att följa dem. Ta dig tid att vara med dina barn, lär dem rätt o fel. Passa på nu när de finns där, nån dag kan det vara försent... gläds över din familj, att du har den.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons