Forum Barn


Fick barn för 9 månader sen, nu gravid igen!!!

Jag fick mitt andra barn för 9 månader sen, och igår "skrek" ett gravtest att jag va gravid igen!!! Vi har skyddat oss, men inte funkade det denna gång heller... Det tog låååång tid att bli gravid med mitt första barn (annan pappa) och fertilitetsutredning med scheman, blodprov 3 ggr i veckan samt intag av hormontabletter!!! Tror ni kan förstå hur stor glädjen var när jag helt plötsligt fick 2 streck på ett av säkert 100 test!!! Jag hade spiral som satt där den skulle när jag helt plötsligt började känna ömheten i brösten, illamående av vissa lukter mm... Jag var gravid och efter en kämpig graviditet så föddes mitt andra barn strax efter nyår i år... Och nu har jag haft akuta illamåenden, Kramp i brösten och värk i korsryggen och värk i magen... Vi köpte ett test igår, men jag kunde väl inte vara gravid igen!?!?!?! Jo tydligen.... Har gjort 2 test, igår och idag på morgonen (förrgår, igår nu) som bägge "skrek" GRAVID!!! Det snurrar i skallen och jag slås av stor förundran över att jag trots preventivmedel av olika slag och avbrutna samlag, så har jag blivit gravid igen!!! Och det var alltid prat om att det var JAG som va den felande länken till varför jag inte blev gravid under så många år!!! Känns skönt att veta att jag var den "hela", den fungerande.... Finns det någon som haft samma problem med ofrivillig barnlöshet och sen blivit gravid trots skyddad sex?? Finns det någon som blivit gravid så "tätt" efter du fött barn?? Ska till KK imorgon för ett UL för att kolla hur långt gången jag är, då jag inte vet när min sista mens var.... Wow, blev betydligt längre inlägg än jag tänkt mig, men kanske finns det någon där ute som känner igen sig och som vill dela tankar och upplevelser med en blivande 3barns mamma....

Grattis :) För mig/oss tog det lite drygt ett år att bli gravida med ettan och sen slarvade vi lite och vips var jag gravid igen. Har 15 månader mellan mina tjejer...


Shit vad härligt, jag kan bara säga ett varmt och stort grattis, vi försöker att bli gravida och är på gång med utredning, är himla orolig för vad det kan visa..


Grattis! Vänner till oss fick höra att mannen hade 4 % aktiva spermier ochatt kvinnan hade förkrymta aggstockar. Efter hormonbehandling kom första och enda trodde de såklart med deras förutsättningar. Hon var i sjätte månaden innan hon förstod att de väntade smått igen. Det är 17 månader mellan deras busfrön. Igår ringde hon och berättade att tredje är på gång. :)


Grattis!Se det som en gåva.


Jag har 14 månader mellan mina småsonen 22mån, dottern 8mån nu), fick veta förra veckan att vi skulle ha smått igen i maj nästa år men tyvärr så fick jag missfall dagen efter testet. Men vi har skyddat oss men ändå blev jag gravid. Kan ju påpeka att vi varit tillsammans sen 98 när vi fick vår dotter och fram till 05 hade vi inget skydd alls men då blev jag inte gravid. 06 satte jag in spiral fick en son 07, började på p-piller efter förlossningen fick en dotter 09. Så tydligen så är dessa skydd inte så bra. Nu går jag på minipiller, får hoppas dem är bättre.


Vi har två lyckade IVF-graviditeter bakom oss och hade bestämt att vi inte skulle skaffa fler barn. Vi har inte använt preventivmedel under de senaste 8 åren och trodde inte vi skulle kunna få några barn på egen hand. Nu har vi helt plötsligt blivit begåvade med ett hemmagjort exemlplar och det känns jättebra. Jag ska dock tala om att det blev en rejäl kris här hemma när vi fick reda på hur det stod till. Eftersom vi bestämt oss för att inte skaffa fler, hade vi börjat sälja iväg barnkläder, barnsäng, babysitter osv. Vi hade verkligen bestämt oss för att två räckte och nu stod man inför faktum att ett nytt liv var på väg och det skulle kännas otacksamt att ta bort det med tanke på att vi kämpat med våra två första. Jag började begrunda meningen med livet och kom fram till att barn och familj är oerhört centralt i alla människors liv, så vi kunde inte tacka nej till en ny medlem. Hon är nu 3 månader och beslutet känns helt rätt. Du är säkert i samma chockfas som jag var - men det kommer att lösa sig. Lycka till!


Vårt första barn kom till efter hormonbehandling med sprutor, det tog totalt 2,5 år av intensivt kämpande innan det lyckades. När mitt första barn var 1 år blev jag gravid igen, utan hormonhjälp, vilket kändes helt fantastiskt! Iofs utan skydd. Vår läkare hade gett rådet innan att försöka skaffa barn tätt eftersom det har visat sig vara lättast då, väntar man för länge är det ofta som kroppen faller tillbaka i samma hormonproblematik som innan. Grattis till graviditeten!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons