Forum Barn


epilepsi och sen utveckling

Hej min dotter har epilepsi och får medicinen absenor, hon är väldigt sen utvecklad och jag undrar om någon annan har samma erfarenhet? hur verkar eran medicin? hur sent är utvecklingen hos era barn? tacksam för svar.

Hej, jag har en dotter med svår behandlat epilepsi, Absenor har vi provat, hjälpte inte, fast det är väldigt individuellt. Hon är också väldigt sen i utveckling och har autistiska drag. En barn neurolog förklarade för mig att både anfall och mediciner försenar utvecklingen. Mediciner är riktigt starka och finns inte just för barn, du kan ta vilken epilepsi medicin som helst där står det att rekommenderas ej för ungdomar under 18 år. Det finns ingen forskning alls ang. epilepsi medicinen för barn, darför våra barn får ta det som finns, alltså epilepsi medicin för vuxna. Epilepsi medicin är ju droger egentligen, man blir beroende av och det värsta av allt många sorters medicin till och med framkallar kramper (t.ex. Iktorivil...). Jag förstår din oro, men du är inte ensam, jag har gråttit så mycket att det finns knappt tårar kvar, men man måste leva vidare och kämpa för sitt barn.


Hej! Har ett barn-barn, en flicka som nu är 1½ år. Sen hon var några månader har hon haft små ryckningar i kroppen o gråtit väldigt mycket. Hon är också sen i utvecklingen. När hon var 10 mån. fick hon diagnosen epilepsi och började behandlas med Absenor o fick en hel del biverkningar i form av oro, aptitlöshet, viktminskning mm. o vissa saker hon kunnat tidigare verkar det som hon glömt bort, vilket är konstigt tycker jag. Nu har ryckningarna (petit mal) försvunnit och hon har lärt sej sitta o verkar vara med på ett mer positivt sätt men mycket i hennes utveckling fattas fortfarnde vilket gör oss bekymrade. Enligt senaste EEG finns dock Epil. aktivitet kvar och hennes läkare har nu ordinerat att man ska extrem-höja dosen Absenor. Jag hade hoppats på att man istället skulle börja minska succesivt, så det blev en rejäl chock, tycker så synd om flickan. Läkaren påstår att aktiviteten i hjärnan påverkar hennes utveckling o att man måste minska den epil. aktiv. Jag tycker detta låter helt orimligt då man ser att kramperna försvunnit. Nu har man en jul framför sej med en stackars liten tjej som ska må dåligt av medicin. Är helt förtvivlad o vet inte vad jag ska göra..har du nåt förslag o hur mår din lilla nu? Kram Maude

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons