Forum Barn


Barn m epilepsi

Skulle vilja kolla om nån kan ge nåt råd.En flicka född 1995 med mycket svår epilepsi.Är utvecklingsmässigt som en 4:a åring.Man har fått till svar från läkare att man kan inte medicenera mera el på något annat sätt för man har provat allt.Flickan har i perioder många anfall och stora.Har hört en person läst om ett barn som led av epilepsi som hade fått annan kost och blivit ett helt annat barn.Är det nån som vet nåt om nån special kost ? Är otroligt tacksam för alla svar.

Det finns den Ketogena kosten där barnen äter fettrik kost, den är svår att hålla men det finns barn som blivit bättre av denna. Sök på Internet där kan du finna det mesta om kosten. I Lund praktiserar de den, även en snällare variant av kosten kan hjälpa Atkins diet. Min dotter som är 27 år har provat båda utan reslultat tyvärr, men barn ska ha lättare att bli hjälpta.


Vi har också haft ett barn med svår epilepsi, stora anfall och många abscenser. Vårt barn blev hjälpt av epilepsimedicinen Trileptal och vagusnervstimulering. Vi ger även naturmedicinen Eye Q som är fettsyror, vilket är bra för hjärnan. Sen vagusnervstimulatorn blev inopererad har vårt barn blivit utan synliga epilepsiattacker. Han har utvecklas sen attackerna försvann och det fortsätter att utvecklas hela tiden.


min dotter är född 1996 , hon har en väldigt svårbehandlad epilepsi, innan vi opererade in vagusstimulatorn hade hon anfall upp till 47 minuter där hon sen va förlammad på höger sida efter. men detta försvann då vi opererade in vagusstimulatorn, visst har hon sina mediciner också.frisium och ergenyl retard men hon har bara små anfall idag. visst dock inte anfallsfri men mindre anfallstyp. nu bara några sekunder-minuters anfall.


Min dotter har en väldigt svår behandlat epilepsi, det enda som hjälpte lite var kortison men biverkningarna var jobbiga. Vi fick prova ketogen kost, hon blev mycket bättre. Statistiskt är det att 10% blir helt friska från epilepsi, 70% blir av med hälften av epilepsi och resten blir inte hjälpta alls. Vi tyckte att dieten var super bra, fast det krävs tid och tålamod, men det är värt det. Man är beredd att göra vad som helst för sitt eget barn. Det finns en ketogen team på Karolinska sjukhuset de är underbara. Jag rekommenderar ketogen kost till alla som har epilepsi faktiskt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons