Forum Barn


Aspergers syndrom

jag har ett barnbarn som jag bara fått träffa ett par gånger för ett par år sedan. Min son har aldrig levt tillsammans med mamman och barnet. Han hade bara känt den här tjejen en kort tid när hon blev gravid. Hon bor i en annan del av landet. Hon har hela tiden saboterat för min son att träffa barnet trots att min son anlitade advokat och fick gemensam vårdnad. De gånger min son träffar barnet är mamman alltid med och hon vägrar låta min son vara ensam med barnet. Min son har studerat en hel del år och har inte haft råd att återigen anlita advokat. Även med hemförsäkring blir kostnaden mycket stor. Min man och jag är pensionärer och har inte råd. Nu har barnet fyllt 12 år och mamman säger att barnet inte vill träffa vår son längre. Min son förstår att det är mamman som påverkar sonen. För några dagar sedan fick min son brev från dom sociala myndigheterna i kommunen hon bor i att barnet har diagnosticerats med Aspergers syndrom och mannen som barnets mamma och barnet lever tillsammans med har Borderline.  Min man och jag och vår son tycker det är fruktansvärt. Har någon ett gott råd hur man lämpligast ska gå tillväga? Från barnets skola har vi fått veta att han är mycket begåvad och har inga kontaktsvårigheter med klasskamrater. I skolan märks det inte att han har Aspergers. Min i hemmet är det enligt myndigheterna kaos. Det är en barnpsykiatrimottagning som ställt diagnosen. 

Låter jätte konstigt att barnet har fått en diagnos . Då båda vårdnadshavarna måste skriva under. alt att den andre vårdnadshavaren pratat med utredaren själv och godkännt en utrednimg . Så där har det gått fel till!

Din son borde ringa till habliteringen och prata med utredaren och ifrågasätta hur detta har gått till. Har mamman nu skrivit under med falsk signatur eller sagt att er son har godkännt utredningen så ska din son ta upp de med soc och boka ett sammarbetsamtal för redan där sitter hon i skiten .

Dyker hon inte upp på mötena så blir de värre för henne vid ev vårdnad/boende tvist.

Och han ska få ta del av hela utredningen som habliteringen har gjort och han kan om han vill kräva att det görs en ny utredning då mamman ev påverkar barnet
.
Om han vill upp i rätten så brukar man oftast kunna göra upp en avbetalnimgsplan med sin advokat. Det kostar några tusen .
Jag och min sambo betalade 8000 när vi tvistade om hans 2 barn .
har rättskydd genom hemförsäkringen genom facket :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons