Forum Barn


Allt går fort och alla pratar högt

Jag har en dotter på 8 år som då och då upplever att verkligheten runt om kring henne går jättefort och att alla pratar jättehögt. Detta är mycket obehagligt för henne och pågår i ca 10 min för att sedan återgå till att hon hör och upplever allt normalt igen. Känner någon igen detta? Kan det helt enkelt vara så att hjärnan utvecklas och inte hinner med alla intryck? /Fredrik

Hej Det här upplevde jag när jag var liten och nu har min dotter, 7 år, samma sak. Själv hade jag förträngt/glöm bort att detta hände men nu när dottern kom och berättat att hon känner så ibland så skulle jag vilja veta vad som händer. Har du fått reda på nåt mer om detta?


Bra mat som fet fisk lugnar hjärnan, kanske det hjälper lite. Min erfarenhet är att barn kan koncentrera sig bättre, gärna tack vara exempelvis EyeQ (2-3 teskedar, den med citronsmak passar överallt)... Gott!!!


Hej, även jag hadde dessa upplevelser när jag var ung. Det gick snabbt och alla ljud blev högre. Jag var tvungen att sitta still och blunda och hålla för öronen en stund innan det klingade av. Senare i livet, i lumpen fick jag kramp anfall vilket jag fortfarande har/abchanser/medvetande rubbningar. Har kollat upp detta vid neurologen sedan dess men de hittar inget fel på mig !! Ingen epilepsi, tumör el något annat heller vilket i och för sig var bra men jag tycker nog att du ska gå till en neurolog mottagning och tala med dom.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons