Forum Barn


Forumtråd: 17år och hjärtfel? (Orolig)

Detta hände för några månader sedan men har börjat fundera igen vad det egentligen berodde på.  För några månader sedan  hände det här:  Efter att ätit min frukost och tittat en stund på tv gick jag till toaletten för att hämta ett par strumpor. Kände inga symtom på hela vägen till toaletten.  Letade en stund efter ett par strumpor, sen kom symtomen.  Jag fick ett enormt hårt hjärtslag blev snabbt vit och kallsvettig det blev en lång paus mellan nästa hjärtslag och även det var minnst lika hårt. Jag lyckades ta mig till toaletten. Blev väldigt påverkad av de hårda slagen och väldigt omskakad. Det var två kraftiga slag, efter det minns jag ingenting. Jag låg sedan på golvet när jag vaknade, det var fortfarande svart men när jag försökte ta mig upp så röck det i hela kroppen, antagligen krampanfall. Efter ca 20 sek bröts även dem och jag kunde ta mig upp och se var jag var.  Var ganska förvirrad och omskakad efter händelsen.  
Aldrig svimmat tidigare, men haft svminingskänsklor förut och den här gången var det helt annorlunda. Ganska säker på att det var hjärtat som orsakat svimningen. Eftersom jag precis ätit har jag svårt att tro att det berodde på lågt blodtryck. 
Vad tror ni?

Det är ju just när  man har ätit som hypotension kan ske (oftast efter en riktigt rejäl måltid i och för sig), jag antar att du tänker på blodsockret? 


I övrigt kanske det är bäst att gå till läkaren och berätta vad som hände, du svimmade ju ändå och det kan vara värt att undersöka även om du är frisk i övrigt. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons