Forum Barn


17-årig orolig tjej

Hej.
Jag är en 17årig tjej som har rört på mig under hela min uppväxt. Har spelar innebandy i sex år men slutade med detta för ca 2 år sedan. 
Har tränat lite smått efter detta men satte igång igen med jogging 4-5 gånger i veckan i mars-april i år. 
I maj efter en joggingtur så kände jag som ett hugg i hjärtat. Hade dessutom känningar i bröst så jag tog mig till läkaren och dem sa att jag hade ett virus i kroppen och att jag skulle vila.
Jag gjorde som dem sa och blev förkyld med feber och hosta veckan efter besöket. Förkylningen varade i en vecka och blev sedan frisk och kände mig bra.
Vilde några dagar innan jag sedan tog mig ut på en joggingtur igen. Kändes bra de första två gångerna men sedan kom bröstsmärtorna igen. 
tog mig därför till läkaren igen och fick samma svar där, virus i kroppen. Jaha tänkte jag.. åkte sedan till Spanien i en vecka på semester och hade sån yrsel i tre dagar tillsammans med bröstsmärtorna. Har även känt att det varit lite svårt att andas vissa perioder men de har gått över då bröstsmärtorna gått över.
kände mig bra sedan i ca 2 veckor och testade sedan att gå promenader. Det funkade jättebra och fortsatte med det. Efter ca 3 veckor tog jag mig ut på en joggingrunda igen (har alltid legat på runt 4-5 km). De kändes bra men senare på kvällen kände jag detta hugg vid hjärtat igen. Dagen efter fick jag sticknigar i hela kroppen. Främst händerna men även i bröstet och benen. 
det varade i några dagar och fick sedan nog. Tog mig till läkaren IGEN och de tog nytt ekg och prover för vitaminbrist. Allt såg jättebra ut och de trodde att mina problem skulle försvinna. 
Mina stickningar i kroppen försvann på kvällen, men fick istället ont i nacke, rygg och axlar. Detta försvann också och har nu lite tryck vid tinningarna samt känner av stick i kroppen då och då. Har även haft ont i kroppen och haft feberkänsla, utan någon feber. 
 
har haft sjuka ångester över att det är fel på hjärtat eller att jag drabbats av cancer och tänker på detta hela tiden. 
vet ej om det är ångestsympyom jag fått eller om det är hjärtat eller annat fel jag har.
Går omkring med ständig oro över detta och alla runt omkring mig säger att jag tänker för mycket på detta o att det satt sig psykiskt. 
Har fått en remiss skickad till en barnläkare som kommer höra av sig om ca en månad. Men det är ju hur långt som helst dit?
Låter det som att det är hjärtfel jag har? (Har aldrig känt av detta under tiden jag spelat innebandy i 6 år).
Är det ångest jag har eller är det cancer?
Har tagit två vilo-ekg, lyssnat på hjärta och lungor och tagit vanliga blodprover samt vitaminbrist-blodprov och allt har sett jättebra ut.
 

Kan nog ta och lova dig att det inte är fel på ditt hjärta. Antar att du aldrig har haft problem med att spela innebandy eller springa hela ditt liv, varför skulle det uppstå problem med det nu? hade du haft fel hade du säkert märkt det för länge sen, och dina värden ser bra ut och du har med andra ord, ett friskt hjärta. När du är ute och springer, tänker du på hjärtat, eller att det ska uppkomma någon form av stickning? det kan mycket väl vara ångest, vilket jag har med. Jag tänker ofta med på mitt hjärta och är övertygad om att det är fel på det, har aldrig haft fel, men har mest oro i kroppen, mycket ryckningar och huvudvärk. I mitt fall tror jag det är något fysiskt som gör att ja får det (magen) så det blir psykiskt. Har du bra mag och tarm? ofta trött? jag skulle lägga en slant på att du har mycket oro i din själ. jag är 19 årig kille som med har samma symptom så du är inte ensam :)


Tack för svaret. 
har aldrig haft problem med något när jag tränat tidigare. Har varit frisk i hela mitt liv i stort sätt. Någon enstaka förskyldning hit och dit men annars fullt frisk. Har dock under de senaste året stressat som en tok i skolan och även mått rätt dåligt pga de. Allmänt trött bara. när jag sedan började jogga mycket kände jag att det var en sak som fick mig på andra tankar och att de var något som jag mådde bra av. Därför kände jag press på mig själv varje gång jag skulle ut och jogga och ansträngde mig kanske för mycket. Efter att jag fick ont i bröstet efter min joggingtur i juni så började jag tänka massor. Har jag fel på hjärtat nu? Har jag cancer? ALLA möjliga konstiga saker började jag tro och alla i min närhet säger att det jag känner nu är psykiskt. Sticknigar i kroppen, ont i huvudet, darrningar osvosv. Är så rädd hela tiden. Sökt upp saker på internet flera gånger och alla möjliga sjukdomar stämmer in på mina symtom tycker jag. Tänker inte på annat. Inget känns ljust längre, Inge roligt att träffa kompisarna eftersom att jag ändå känner mig dålig i hela kroppen. Har varit så säker på att jag har cancer eller hjärtfel flera gånger. Vad är de annars? om de skulle vara psykiskt så skulle väll jag ändå inte känna av detta så pass mycket som jag gör? 
Blir galen av att jag måste vänta på remiss från läkaren i en månad. Hur ska jag klara de?


wow, allt du skrev i dti senaste svar, stämmer exat in på mig med. söker saker på internet konstant. Väntar på en remiss i 1 vecka till, innan dess har väntat på den i övrigt hur länge som helst. Jag går varje dag och tänker på hjärtat. tänker ofta på cancer och hjärtat. jag har gjort lungröntgen, 5 ekg, blodprover och allt var normalt, ändå kan ja inte få in i mitt huvud att hjärtat är normalt. Det värsta är att sitta och söka på internet efter saker man kan ha, det kan man bli mindfucked av. det bästa tror jag är att ha bra sovvanor samt att ta promenader. Annars kan de vara  någon muskel som kanske spänner sig, vilket inte är farligt. Försök att inte tänka på hjärtat för mycket, man kan hamna i en så kallad ond cirkel. Har du någon nära vän eller i din närhet som har cancer eller hjärtfel? sånt kan ju påverka en. försök att vara med vänner och göra roliga saker. Men om du är orolig så kan du ju naturligtvis gå till vårdcentralen och be om att bli vidare undersökt, och få på så sätt bli lugn på ett stadie. Jag vet EXAKT hur hur känner och hur jobbigt det är,och vissa förstår inte hur jobbigt det egentligen är. bara skriva om du vill ha ngn att prata med! :)


gud så skönt att jag ej är ensam om att känna såhär. Är rent ut sagt skit att hjärnan jämt går på högvarv och tänker på precis allt dåligt som går att tänka på. Ja min mamma åkte in akut på sjukhus förra sommaren då hon fick svårt att andas. Fel på hjärtat var det men hon mår bra idag. Det berodde nog på att hon röker och har gjort sen hon var liten. min farfar dog i leukemi (dock innan jag född) men tänker såklart på att de kan gå i släkten och att jag är drabbad. En remiss är skickad till en specialistläkare men det kommer ju ta ca. En månad och jag har ingen aning om hur jag ska klara av att vänta så länge. Det mest konstiga är att jag klämmer mig bra ett tag och mår sedan skit med massa symtom ett tag för att sedan bli bättre igen, och symtomen kommer när jag joggat ute. Dock är jag inne på min tredje vecka med massa olika symtom nu. Innan de kände jag mig bra i ca 1-2 veckor innan jag joggade igen och fick alla symtom igen.


Förlåt för felstavningar men det är den förbannade autokorrekt på mobilen som gör de.


Ja det är inte alls kul när hjärnan blir så! jag vet det är inte alls kul att vänta så länge, man går runt och tror att man typ ska hinna dö innan man ska dit. Försök att inte stressa utan att typ göra saker me vänner o så. Ja så kan ja me ha, ena dagen är ja bättre än ena dagen. Men ja lovar dig, inget är fel på ditt hjärta :)


får försöka göra det bästa av situationen fram tills dess då. Nej de får man hoppas :)


Hur äter du? Sådana symtom som du har kan man ha vid ångest. Det är bra att du undersöks av läkare så att fysisk sjukdom kan uteslutas.
Idag har väldigt många människor brist på mineraler och vitaminer. Ett mer eller minddre måste är D-vitamin. Oavsett om det är fysiskt eler ångest så går det åt mycket Magnesium och Zink när man är så orolig som du är. 
Att du får ont i nacke, axlar och rygg, stickningar osv. De symtom du räknar upp kan stå för magnesium brist. Läs nedanstående länk och kolla om du tycker det kan stämma. Om du väljer att ta magnesium för att prova om dina symtom försvinner så ska det vara biotillgänglig magnesium, som magnesiumcitrat. 
Be läkaren ta blodprov för att kolla magnesiumnivåerna i dun kropp.
Hoppas du blir av med eländet!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnesiumbrist
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons