Nyhet | Artros

Testa dina kunskaper om artros

Artros är den vanligaste ledsjukdomen i Sverige och i världen. Sjukdomen orsakar ledförändringar vilket ger smärta och stelhet. För att sprida kunskap kring artros och dess behandling har Netdoktor lanserat ett kunskapstest på Artros-Kollen.se.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-04-25
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons
Annons
Annons

Uppskattningsvis har cirka 800 000 personer artros i Sverige, vilket gör den till den vanligaste ledsjukdomen. Var tionde man och var femte kvinna över 60 år har diagnostiserad artros, och förekomsten beräknas öka med ökande antal överviktiga och äldre i befolkningen. Sjukdomen innebär en rubbad ledfunktion där mer av ledbrosket bryts ned än vad som byggs upp. Detta kan påverka de flesta leder men är vanligast i knä, höft, fingrar, rygg och stortå.

Att få en tidig diagnos är A och O för att så fort som möjligt kunna förebygga och behandla smärta, försämrad funktion och nedsatt rörelseförmåga. Genom att ta del av kunskapstestet på Artros-Kollen.se kan du testa dina kunskaper om artros samt dela med dig av dina erfarenheter.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons