Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Få expertsvar om krokigt finger – Dupuytrens kontraktur


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-10-01

Annons

Dupuytrens kontraktur, krokigt finger eller ”vikingasjukan” är en sjukdom som påverkar bindvävsplattan (fascian) i handflatan och fingrarna, som successivt kan leda till att de drabbade fingrarna kröker sig.

Ungefär 700 000 svenskar är drabbade av vikingasjukan och sjukdomen är vanligast bland män i 50-70 år i norra Europa, Nordamerika och Australien.
Imorgon tisdag, klockan 13.00, svarar Stephan Wilbrand, överläkare och specialist i handkirurgi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala på dina frågor om Dupuytrens kontraktur.

Ställ dina frågor redan nu!

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-04-23 08:42 (11 år sen)

    Hej!
    Jag har en vän som som har vikingasjukan och blivit opererad i båda händerna. Han har fått tillbaka krökta fingrar igen och behöver göra om behandlingen. Jag undrar om det är möjligt att ombehandlingen görs med injection istället.
    Tacksam för snabbt svar


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons