Forum Artros


Ullsängkläder

Jag tänkte tipsa om sängkläder av ull, jag köpte ullsängkläder för dryga två år sedan, det är mumma för en värkande kropp, jag har en madrass som är bomull på ena sidan och ull på den andra, så man kan ha den som det passar, jag använder bara ullsidan, och jag sover direkt på ullen, inget lakan mellan, och så har jag ett täcke, eller mer en filt, ull på båda sidor, och en kudde stoppad med ull, jag vädrar var dag och tvättar i maskin på ulltvätt programmet, köper grummes ulltvättmedel, och det fungerar utmärkt. Ullen håller sig ren länge, länge. Ullen har ju den egenskapen att man alltid är lagom varm, på sommaren så är man sval och skön, man skulle kunna tro motsatsen, men ullen andas, och på vintern om det är rugigt så håller man sig skönt varm. Jag har upptäkt att man blir lite beroende av ull i sängen, saknar det när man är bortrest, ibland har jag tagit med mig ullbädden.

Låter ju jätteskönt, men jäkligt dyrt...


Hej imm ! Har en ullkudde i ete förråd. Har inte vågat använda den , eftersom jag inte vet hur jag ska sköta den. Vilket tvättmedel ska man ha till ullsängkläder ? Kan man tvätta i vanlig tvättmaskin ?? Förlåt mina dumma frågor......


Inga dumma frågor, art"rosa"! Jag tvättar mina sängkläder i maskin, på programmet "yllehandtvätt" 30 grader, använder Grumme Fin tvätt,koncentrerat hand-maskintvättmedel, till ull, mm. Skötselråd som medföljde mina sängkläder: "Sängkläderna mår mkt bra av att hängas ut för vädring. Vid dimma eller hög luftfuktighet rengör sig ullfibern på naturlig väg. Ett gammalt beprövat sätt är att rengöra ull med ren, nyfallen snö. Efter en tid kan man märka att färgen på ullen mörknat eller så kan ullen kännas osmidig/torr. Detta beror på att sängkläderna behöver återfettas med lanolin ( ullfett ). Detta gör ni genom att torrshamponera sängkläderna med Ullshampo ( Lanolinsåpa ) och ljummet vatten." "Tänk på att ju oftare ni hänger ut sängkläderna på vädring, desto finare häller de sig. Ullsängkläder ska aldrig hängas för vädring eller tork i direkt solsken, bäst och snabbast torkar de en dag med lätt vind." Min kudde är fylld med "ullbollar", så det är bara att tömma den,( det finns en dragkedja ) och tvätta örngottet. Hoppas du fick nån klarhet i dina undringar!


Här finns de ullsängkläder jag köpt! http://texel-sweden.com/1845/


Hej, jag hittade jättefina ulltäcken och andra ullsängkläder på www.ullshoppen.se De har bra priser. Jag är hel nöjd.


Ullsängkläder & Ullsängar
Vi har haft många föreläsningar om alla olika typer av ull och hur det inverkar på din kropp och hälsa. Genom åren har vi lärt oss att det som främjar din kropp och sinne på bästa möjliga sätt är överlägset kamelullens alla goda egenskaper som gör att du kan få en perfekt natts sömn även fast du haft sömnproblem hela ditt liv.
 
Med det sagt skulle jag vilja rekommendera en Webbutik där det går att beställa alla olika typer av kamelull till sängkammaren. Om du skriver i ordern vad du vill ha för mått och storlekar kan man anpassa allt på begäran & jag råkas också veta att det finns en 20% rabatt du kan få om du kontaktar Ylva för en gratis rådgivning.
 
Ullbutiken ligger i Gran Canaria med fabrik beläget i Tyskland vilket gör att dem kan erbjuda lite billigare priser än konkurrenterna och när du väl beställt för första gången så har du 20% rabatt på allt du köper under 1 års tid från det att du köpte senaste produkten.
 
Här är addressen: http://ullbutiken.com/

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons