Forum Artros


Två glas vin.

Jag tror jag tagit upp det här förut, men finns det fler därute som liksom jag blir alldeles för ofta, dålig av alkohol? Två glas lättvin, under en hel kväll KAN innebära en fantastisk huvudvärk. Jättekul... :-( Började för så där en 7 - 8 år sen.

Jag har inte själv några problem med att dricka vin men rött är ju känt för att kunna framkalla migrän. Typiskt för migrän är att det oftast sitter i ena halvan av huvudet och bakom ögat. Illamående, ljus- och ljudkänslighet. Kanske är det ett migränanfall du får. Jag har haft migrän i många år men nu har den "växt bort".


Jag blir ju inte dålig så då - jag får värk i hela kroppen - men jag känner många som får huvudvärk eller migrän av vin och speciellt rött då. Det går kankse att söka på internet om migrän och rött vin, för det är ngt speciellt ämne - tror jag - som gör detta.


Jag har också problem med att dricka rödvin. Efter ett halvt glas får jag vara mycket försiktig. Dricker jag mer kan det hända att jag mår dåligt och sen blir jag sömnig och vaknar med huvudvärk - som du skriver - bakom ögonen främst. Och sen säger dom att just rödvin ska vara det nyttigaste - med massor av antioxidanter och så skyddar det hjärtat! Men då räcker det ju med ett halvt gas för att få den effekten.... men gott är det!


Rödvin är ju känt för att utlösa migrän, men det är inte alla rödvin man får huvudvärk av. En del rödvin har mer tillsatser än andra. Spanska rödviner brukar vara bättre.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons