Forum Artros


Tack för svaret om kallt vatten och artros

Efter att har haft svaga knäna ett bra tag, plötsligt kunde jag inte stå på benen, blev rädd. Anklagade mig själv för att ha simmat i kallt vatten, anklagade mig själv för jag bar ofta väldigt tunga matkassor. Var det mitt fel att jag nu har artros? Nu får jag leva med det i alla fall. Det akuta skedet är redan över, denna gång och jag frågar mig hur påverkas man psykisk då man får veta att man har artros? Min saliga mor hade artros. Tänker nu ofta på hennes klagande smärta. Hon tågs inte på allvar för hon var en ständigt klaga på allt. I motsatts till detta, väntar jag alldeles för länge innan jag söker hjälp. Tack för alla svar, jag blev uppmuntrad att läsa vidare ND:s information om artros. Det hjälper Ha en bra dag

Artros är en sjukdom, delvis ärftlig som man inte får för att man misskött sig. Den har en viss ärftlig tenden och båda mina föräldrar har artros. Min mamma klagar aldrig men säger alltid att hon kommer från en värksläkt. Det är bara om man t ex spelat fotboll och skadat sig mycket som man kanske bidragit själv. Jag hoppas att du skall få nytta av att vara med oss här.


Är glad över att få del av så mycket information från ND och de värdefulla inlägg från erfarna medlemmar. Trivs redn väldig bra med er, återkommer med nya frågar efter kommande läkarbesök. Ha det bra alla snälla ND:s användare :)


Min mamma hade artros och min syster har lätt artros. Själv är jag mer drabbad. Det är ju ofta ärftligt men när jag fick diagosen i somras, mådde jag psykiskt jättedåligt och blev sjukskriven. Jag såg framför mej min mor och att jag skulle bli likadan. Men det kanske jag inte blir för hon hade en hel del andra sjukdomar, som parkinson bl. annat. Jag vill leva i nuet, blir det mer bekymmer tar jag det sen.


Att leva i nuet säger du mari56, helt rätt! Därför bestämde jag mig på en gång om vad var bäst för stunden, dvs. kallt eller varmt vatten? Jag upptäcker att det var ett sätt att hantera beskedet om sjukdomen. Ironi, jag är nu förkyld och det med simning är överspelad för stunden men jag skall simma som vanligt, bra för min sned rygg.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons