Forum Artros


Samla vätska i kroppen - varför?

Är det någon som vet, vad det är för kroppslig process som gör, att man samlar vätska i kroppen? Om man inte äter mycket salt och dricker "lagom"... Kan man göra något för att påverka?

Ingen aning. Har letat lite på internet men inget intressant hittade jag.


Vissa mediciner kan göra att man samlar vätska i kroppen. Tex blodtrycksmedicin och antiflammatorisk tabletter ihop kan göra att man får vätska i kroppen.


Ja nån obalans är det väl.. Cortison gör ju att vätska samlas och om njurarna inte jobbar tillräckligt... Men har du kollat på svaret till fråga netdoktorn 6/7? Jätteintressant! Tycker att läkarna här är kunniga och ger användbara svar. Intressant med den sista optimistiska förhoppningen om bra resultat vid tidig behandling. Nyfiken? NU MÅSTE NI LÄSA netdoktorns svar!


har lite samma problem men brukar gå ner två-tre kilo i vikt dagen efter en massage eller varmvattengympa som ju också gör att man pinkar mer märker att jag behöver dricka mycket, blir jobbigt om man slarvar med det, särskilt om det är varmt, så mkt vatten, stora glas och däremellan någon soppa, te´eller juice. Hälsokosten har en slags vätskedrivande tablett innehållande åkerfräken och maskros har jag för mig som jag glömt namnet på nu Uvalette kan de ha hetat -har jag ätit ibland och de hjälper också. Vattemelon är också gott och nyttigt och vätskedrivande.


Tack för tipset P. Jo jag har vätskedrivande te, hemma, men... För några år sedan gick jag för behandling hos en kille som praktiserar traditionell kinesisk medicin. Han är väldig kunnig och allt han sagt har stämt och han hjälpte mig väldigt mycket. Jag tycker han är väldigt trovärdig. I den kinesiska medicinen behandlar man inte symtomet, utan grundorsaken. Därför kan en dåligt fungerande matsmältning, bero på gallfunktionen och man jobbar då för att stärka den, istället för att dämpa symptomet på matsmältningsfunktionen. Till exempel. Nåväl... när jag tog en kur med potatisavkok som är vätskedrivande, fick jag lite senare en våldsam ökning av min tinnitus, som annars var ett pip, men som då blev ett våldsamt "tj:ande". Nu måste man ju tro på meridiansystemet för att ta till sig detta, men han sa att min vätskedrivande kur, påverkade njurfunktionen, vilket i sin tur gav det här extra ljudpåslaget i tinnitusen. Den vanliga tinnitusen hade med gallmeridianerna att göra - som går vid nacken och käken t.ex. därför kan det bli bättre med lite massage i de områdena. Njurmeridianen går på ett annat sätt och han satt sina akupunkturnålar där, bl.a. på min tå. Jag nådde fruktansvärt dåligt av de där våldsamma extraljudet och trodde jag höll på att bli tokig. Extraljudet försvann med akupunkturen och jag lovade "dyrt och heligt" att inte experimentera med vätskedrivande själv. Och jag vågar faktiskt inte, för skulle jag få tillbaks det där... ve och fasa!!! På ND Övervikt fick jag ett tips om att det kan bli så, när man dricker FÖR LITE. Alltså flödet stannar upp på något vis. Så jag ska prova att få i mig mer vätska, för det kan nog ligga något där och njurarna mår säkert bra av det också.


Min dotter tog upp det här idag med mig. Hon upplever att fötterna svullnar lite när det är mycket varmt. Hon påminde mig om att vi tog en msk äppelcidervinäger i ett glas vatten och drack allra först på morgonen förut. Det satte igång cirkulationen och vi märkte en lättnad båda två. Lite "viktväktartips" tror jag det var. Men det är ju ett enkelt och smidigt sätt, eller hur? Det verkar som om vi som vanligt får leta oss fram till ngt som fungerar för var och en....


Ja du... om jag kunde minnas vad min kinesmedicin-kille sa om det... men han sa faktiskt att äppelcidervinäger inte är bra...! Och att vi kommer att få en våldsam ökning av... ?... med alla människor som dricker det nu för tiden. Sedan gör man ju som man vill, om man int eär rädd för att drabbas av ...?... hehehe


Ja ha - så var det med det tipset! Förresten så testade jag Fotmjölken från Bio Herbs i går kväll på mina svullna fotleder. Kom ihåg att jag hört ngt om att den skulle hjälpa för dem som står mycket, t.ex. i affär och att det skulle lindra "restless legs". Jag blev helt paff- det började pirra lite skönt i fötterna och jag somnade utan att smörja med Hajkrämen som jag brukar. När jag vaknade var svullnaden borta!! Fattar ingenting! Nu ska jag börja testa med alla 3 smörjorna - 1 för svullnad och 2 för värk. Rapport kommer i dagboken. Skam den som ger sig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons