Forum Artros


Protes operation

Hej! Är ny här och undrar om det är någon som har fått sin knäprotes utbytt? Fick knäprotes insatt för cirka 13 år sedan och skall nu den (om inget kommer emellan) 20 oktober få den utbytt. Vill höra om det är någon här som har erfarenhet av detta att berätta för mig. /nanne

Välkommen hit. Hoppas du skall trivas med gänget som är lyhörda och gärna kommer med tips och erfarenheter. Själv har jag en höftprotes inopererad för åtta år sedan. Finns säkert någon som kan svara på din fråga.


Välkommen till vårt trevliga forum! Tyvärr, jag kan inte ge dig något svar. Jag vill ställa en fråga till dig i stället. Hur märkte du att att det var dags att byta ut protesen? Fick du ont? Kom det smygande? Syns det på röntgen? Snälla berätta. Jag har bytt båda knälederna, den första jan. 2001. Jag ska byta höftled, på samma sida nu i okt och hela det benet gör ont. Hoppas att det onda i knät kommer från höften så att det försvinner efter operationen.


Hejsan! Jag har tyvärr aldrig varit riktigt bra i mitt knä efter protesen. Har även led- gångsreumatism så den har väl gjort sin del också i det hela. Ja, jag har haft ont nästan hela tiden sedan jag fick protesen. Senaste åren har jag varit väldigt ostabil i knät och ramlat. Det syns tydligen på röntgen också. Är lite orolig inför operationen då jag pga min reumatism har svårt att gå på kryckor och gåbord, när jag skall upp efter operationen. Vid föregående operation gick nästan allt snett och jag låg inne 23 dagar! Så jag hoppas på en bättre operation denna gång. Lycka till med din operation. Vi får väl försöka skriva och berätta när operationerna är gjorda./nanne


Lycka till med din operation! Jag väntar också på byte av protes, hoppas min tur kommer snart. Det är bara 1 år sedan jag fick min protes men den kändes aldrig bra. Läkaren har sagt att det är större risk för komplikationer för varje gång men jag resonerar som så att allt måste bli bättre än vad det är nu. Håller tummarna för att det går bra för dig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons